A poszméhek csípnek?
Figyelt kérdés
Többektől hallottam már, hogy megcsípte őket egy poszméh, de egy internetes oldalon viszont azt olvastam, hogy nem csípnek. Mi az igazság?2021. ápr. 14. 17:43
A kérdező szavazást indított:
Csípnek
Nem csípnek
30 szavazat
1/23 anonim válasza:
Ha idegesíted őket, előrfordulhat, de egyébként nem.
2/23 anonim válasza:
Tudnak csípni, csak nem szoktak, csak a legvégső esetben. Nem csípnek olyan könnyen mint pl. egy rendes mézelő méh. De van az a helyzet, amikor igen...
3/23 anonim válasza:
Mi ez a lepontozás??
#2 és #4 igazatok van! Nem értem a lepontozást!
4/23 anonim válasza:
Csípnek igen, hogyha sztatod őket. Én nem direkt, de megfogtam egyet (amikor a hajgumimat igazítottam és nem vettem észre h az időközben leszállópálya lett 😀), úgy megcsípett h 😳🤯 nem volt kellemes.
5/23 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a magányosan (tehát nem méhkasban) élő méhek általában kevésbé agresszívek.
6/23 anonim válasza:
A méhek nem csípnek... Szúrnak a fullánkjukkal...
Amúgy bizonyos poszméh fajok szúrhatnak, de ez nagyon ritka.
Üdvözlettel, egy természetvédelmi mérnök hallgató.
7/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még azt szerezném kérdezni, hogy nekik is ugyanolyan "szúrószervük" van, mint pl. egy darázsnak vagy másfajta?
2021. ápr. 14. 18:35
8/23 anonim válasza:
Más. A méheknek kiszakad a bele ha csípnek és meghalnak...
Legalábbis a legtöbbnek.
(Már ha embert, vagy más emlős állatot csípnek)
9/23 anonim válasza:
12-es a rovaroknak mióta van belük ? :D a potrohuk szakad ki.
10/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! (: 💖
2021. ápr. 14. 18:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!