Bolha le tud petézni az emberi szervezetben/emberen?
Figyelt kérdés
A macskám úgy néz ki bolhás, napi szinten találok magamon újfent 1-1 bolhát, ma pedig az ágyamon olyan mintha 3 db bolhalárvát találtam volna... Apukám ért hozzájuk mondjuk, ő meg van róla győződve hogy nem az volt, látta ő is, de engem mégse győzött meg. Hajlamos vagyok a legrosszabbra gondolni... A "lárvák" 3 különböző helyen voltak, nem egy kupacban, könnyű volt őket szétnyomni. Ha tegyük fel, tényleg bolha lárvák voltak az ágyamon, azokból lehet gond? Amit találtam, megöltem, a macskát kezelni fogjuk, de ettől most a hideg is kirázott, hogy esetleg belemászik az emberbe vagy esetleg lepetéz?! Ebből a szempontból a lárva sem lehet veszélyesebb mint a kifejlett bolha?
A bolhák megcsíphetik az embereket, de nem élnek rajtuk. A bolhák a kutyát vagy macskát részesítik előnyben gazdaként és vért adó táplálékként.
2020. dec. 22. 21:33
2/13 anonim válasza:
Igaza van az első válaszolónak. A bolhák ugyan gyakran megcsípik az embereket, de nem tudnak rajtuk "megélni". Emiatt ne aggódj.
Viszont ha a macskát kezelitek, akkor ne felejts el mindent fertőtleníteni, ahol a macska járt / aludt.
2020. dec. 22. 21:41
3/13 A kérdező kommentje:
És az lehetséges, hogy tényleg bolha lárvákat láttam az ágyamon?! Azért ez nem csak undorító de ijesztő is. Pszichésen meg viszketek amióta meglattam oket.
2020. dec. 22. 21:45
4/13 A kérdező kommentje:
Abban egyetértek, hogy nem élnek az emberben örökké, de ugye lepetézni se szoktak bennük? Úgy tudom ahova lepetéznek, pár nap alatt kiesnek onnan stb, de akkor a lepetézéstől se kell tartani egyáltalán?
2020. dec. 22. 21:48
5/13 anonim válasza:
Nem petéz le az emberben. Azt most így nemtudom pontosan hogy lehetett-e lárva amit láttál, bár én nem hiszem, de ha találsz mégegyet akkor jó lenne egy fotó róla mert úgy azért könnyebb lenne megmondani mi is az. Írd be google-ba hogy bolha lárva és menj a képekre.
Hasonlít ahhoz amit láttál?
2020. dec. 22. 21:52
6/13 anonim válasza:
Előfordulhat. Ugyan a bolhák az állatokra raknak petéket, de azokból hamar lárva lesz, ami viszont gyakran lepotyog róluk és így akár az ágyra,szőnyegre kerülhetnek. :/
Én a helyedben kimosnék mindent amit lehet, legalább 60 fokon. A szőnyegeket pedig fertőtleníteném.
De sajnos ameddig a macska bolhás, addig nem fognak eltűnni :/
2020. dec. 22. 21:54
7/13 A kérdező kommentje:
Nos, persze az volt az első hogy rákerestem a bolha lárva képre... Bár ott csak mikroszkópikus képet találtam, szerintem volt köztük hasonlóság, úgy mozgott mint egy kukac,bár szerencsére azokat össze tudtam nyomni.
2020. dec. 22. 21:57
8/13 anonim válasza:
Ja, és még valami. Az emberen úgymond nem tudnak élni, de viszont ameddig találnak táplálékot, márpedig a macskád ugye ott van - és az embert is megcsípik - addig nagyon jól elvannak akár a szőnyegen, plédeken is, és nagyon gyorsan szaporodnak.
2020. dec. 22. 21:57
9/13 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy már leírtátok, csak irtózom a férgektől, pszichésen nagyon rosszul tudok tőlük lenni, szóval még egyszer utoljára: engem az zavar hogy ugye ezek akkor nem olyanok mint pl a galandférgek, hogy kifejezetten emberi szervezetbe bújnak és ott élik le az életüket? Mert értem én, hogy nem tudnak megélni az emberben a bolhák, de én 1 napig sem szeretném, hogy bennem legyen, mert ott petézett le vagy valami...nyugtassatok meg, hogy egyáltalán nem akar oda petézni, se fülbe se semmilyen más módon az emberi szervezetbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!