Mire jók a darazsak?
Figyelt kérdés
A méhék ugye a virágokat porozzák,de a darazsak egyaltalan jók valamire?
És miért nem halnak meg mikor megcsípnek minket?
2020. júl. 26. 10:01
21/21 Lakko válasza:
Elég régi a kérdés és a válaszok, de lehet, hogy mégis mindig aktuális. Én most találtam rá az itteni "értekezésre..." Ahogyan itt is kiderül, a legtöbben egyáltalán nem gondolják, hogy hasznos lenne a darázs. Az emberek félnek tőle, mert olyan "agresszívek". Pedig, ha kicsit jobban megnézzük, azt tudhatjuk meg róluk, hogy nagyon hasznosak... Például sok olyan rovarfaj lárváját "szeretik" (a tányérjukon tudni), melyek valóban kártevők. De vannak olyanok is, melyek a virágok porzásában is segítenek. Addig egy faj sem agresszív ameddig nem kezdünk el csapkodni, nem kezdjük el kergetni, mert azt támadásnak érzik és védekezni kezdenek. De akkor is védekezik, ha a fészkét, a kolóniáját támadjuk. Én úgy gondolom, hogy mielőtt ítéletet mondanánk talán jó, ha több (megbízható) helyen is megnézzük mit írnak. Van sok jó magyar entomológusunk (bogarasunk)... Ajánlom figyelmetekbe Vas Zoltán "Darazsak - Gesta Hymenopterorum" könyvét! Szerintem alapmű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!