Ezeket a kis homok golyókat milyen állat csinálja?
Az a pók, ami ott van mellette vagy valami más?
A garázsajtómon van, először csak egy volt, estére kettő, másnap már három.
Mi csinálja és miért?

Lopódarázs :)
Azt hiszem a Barnalábú lopódarázs csinál ilyen különálló építményeket.
A felettem linkelt videóban Gyakori lopódarázs van, ő is ugyan olyan módszerrel csinálja csak ő egybeépít vagy 8-10 bölcsőt.
Egyébként ami képen van pók az nem pók hanem kaszáspók.
Oké, benne van a nevében, hogy pók és neki is 8 lába van de ennyiben ki is merült a hasonlóság a pókok és közte :D
Neki nincs mérge, nem 8 szeme van hanem csak 2, nem tud hálót szőni ergó nincs szövőmirigye, nincs tapadókorongja és kampói a lábai végén.... nincs fejtor és potroh csak egy "sima" test.
Tudom ez már nem a kérdéshez tartozott csak úgy leírtam unalmamban hátha érdekel :D
Köszönöm a válaszokat! :)
Nem verem le, nem kell aggódni.
Amúgy délután, miután olvastam a válaszokat, pont rajtakaptam a darázst, hogy befedi a harmadik "bölcső" tetejét, estére meg már neki állt a negyediknek.
Azért azt még megkérdezném, hogy mégis mennyi várható? :D
És agresszív-e ez a lopódarázs? Bár amikor rajtakaptam nem tűnt annak, meg amúgy nem félek tőlük csak kérdezem.
Amúgy érdekes volt a kaszáspókos leírás is. :D De valami hálószerűséget tudnak ők is csinálni nem? Nem rendes pókhálót, hanem csak egy-két szálat, ami nem is olyan erős, mint a pókháló, de valamin szoktak lógni nálunk.

Egyáltalán nem agresszívek :D
Kb. nem foglalkoznak az emberrel, de ha odanyúlsz akkor felrepül majd pár perc és jön is vissza.
Hát.... elég aktívak tudnak lenni.
Elképzelhető, hogy felhúz még pár bölcsőt :D
Amúgy ami benne van az az igazi horror.... tele lebénított pókokkal.
Nem merem ide belinkelni mert km hosszú link lenne :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!