Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » A darazsak egyik napról a...

A darazsak egyik napról a másikra "elgyengültek" a melléképületben. Mi az oka?

Figyelt kérdés

Nem szeretem bántani az állatokat, ha nem muszáj, és van egy darázsfészek egy pici melléképületben, ahol folyamatosan építették a fészküket apró darazsak. Sose bántottak engem egyébként, bármikor is mentem a melléképületbe.

Ma pár órája esik az eső, nem tudom, ez is belejátszik-e, de ma ahogy a melléképületbe mentem, ahelyett, hogy a szokásos módon a fehér lárváikkal foglalatoskodtak volna, úgy viselkedtek most nappal, mint máskor éjszaka, tehát szinte mozdulatlanok voltak, sőt, ami újdonság: nem a fészkükön pihentek, hanem leesve a deszkára, földre, pókhálóba.

Óvatosan egy kis fadarabbal alányúltam egyikének másikának, és azt tapasztaltam, hogy életben vannak, de rettentően "bágyadtak", és épp csak megkapaszkodtak rajta, így arrébb, biztonságosabb helyre tudtam tenni őket.

Mi az oka? Lejárt az életciklusuk? Vagy az eső, áttételesen? (Továbbra is száraz a melléképület, bár alul vannak rések a deszkafalon.) Vagy egy másik élőlény megtámadta őket, pl egy pók?

Tegnapig vidáman fel alá mászkáltak a fészkükön, meg el-elreppentek. Ma meg "tetszhalottak".

2020. jún. 29. 19:32
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

A 9-es kommentemben vannak fotók, az első egy makro fotó, de van fejlemény is. Leesett a darázsfészek kb 3 napja, nem tudtam, mit tegyek, átdobtam egy esőtől védett helyre a földre, gondolom ennek már semmi értelme. :(

Miért eshetett le? És hogyan ragasztották oda korábban? Miért engedett fel a "ragasztás"?

Egyébként a leesett darázsfészekben volt három fehér gombóc, talán túlélték a lárvák.

Tegnap, vagy tegnapelőtt meg arra lettem figyelmes, hogy egy hatalmas pók virított a fészek egykori helyéhez közel, és fogott egy darazsat... Lehet, hogy az egész "bűntény" mögött a pókok állnak?

(Kész krimi...)

2020. júl. 7. 17:44
 12/12 anonim ***** válasza:
pillanatragasztóval ragaszd vissza
2020. júl. 7. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!