Hogyan vegyem rá a szüleim hogy tarthasak madárpókot?
Sehogy. Majd amikor elköltözöl, kettőt is tarthatsz, de ez nem olyan, hogy kérsz egy hörcsögöt. Én haza se jönnék, se tudnám, hogy egy pók van az otthonomban, pedig nem vagyok arachnofobiás, mint apám. Úgy maga az állattartás olyan, hogy a szülő joggal vétózhatja meg. Ezt nem arra értem, hogy mert ő a szülő és megmutatja végtelen hatalmát. Mindegyik állat pénzbe kerül, azt pedig nem te fizeted, kivéve ha diákmunkázol, de az se fix, nagyobb kiadás pedig jöhet, mint pl: műtét. Macska és kutya esetén szőr. Lehetsz a legjobb gazdi, etetheted, kefélheted, de úgy aligha tudsz takarítani, hogy sehol ne legyen egy darab szőr se (9 évig macskám volt, most két kutyám van, de eggyel is tragédia a szőr, naponta kb 14x söprök fel itthon, minden túlzás nélkül). Ergo nem tudod garantálni, hogy nem fogja zavarni a szüleidet a szőr. Egyszerűen nem akarnak állatot. Tény, te is ott laksz, de egy állat más szinten van döntésileg. Az is lehet, hogy szimplán nem bíznak benned annyira, hogy egy pókot tarts egyedül, mert ne adj isten kiszökik, és anyukád vagy apukád majdnem infarktust kap a konyhában a hívatlan vendégtől.
Ha nincs más háziállat, tegyél le erről. Ez mégsem hörcsög, hogy cuki-pufi pofi, hanem egy nagy, szőrös pók...
18/l
Megértem a szüleidet, erre engemet sem lehetne rábeszélni.
Mégis mi jó egy madárpók otthoni nevelésében, amikor az nem háziállat?
Anyám pánikusan félt minden jószágtól, én meg nagy állatbarát voltam.
Úgy oldottam meg, hogy titokban hazacsempésztem az állatokat, aztán ha 2 hét múlva derült csak ki, akkor lehetett arra hivatkozni, hogy már családtag, és ha ennyi idő alatt nem irtotta ki a családot akkor ezután se fogja. Így többnyire maradhatott már.
Így lett pl cselőpókom.
A rézsiklóval lebuktam már a bejárati ajtóban, azt vissza kellett vigyem.
Vagy, ha ragadozó rovar, akkor valamilyen mantisz. Orchideamanók pl elég szépek, de van több más különleges fajta is.
Facebookon van terráriumi rovaros csoport, lépj be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!