1/7 Mátranováki Fényevő 

válasza:

Valamilyen kövipók-faj (nem fajta), Gnaphosidae család, ettől pontosabbat nem igazán lehet rá mondani.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Úgy nézett ki messziről, mint ha óriáshangya volna, majd meglepetten láttam, amikor szemügyre vettem, hogy nyolc lába van... Közeli fotón már jól látszott, hogy pókszabású.
2020. jún. 16. 14:14
3/7 anonim válasza:
Szerintem meg dysdera fajba tartozik ahhoz hasonlítom aztán lehet tényleg kövipók fajba sorolható
4/7 A kérdező kommentje:
A dysdera fajta rákerestem, és a fotók szerint ez se kizárt, ugyanis az tényleg hangyaküllemű, akárcsak amit fotóztam. És a csáprágója is ilyesmi. Bár a dysderida potroha világostól a színesig jellemző, ahogy látom, míg amit fotóztam, teljesen fekete. Úgyhogy kövipókként is simán el tudom képzelni. Viszont nem vagyok hozzáértő.
Köszönöm mindkettőtök válaszát, jöhet még!
2020. jún. 16. 15:04
5/7 A kérdező kommentje:
Egyébként itt az egyik dysdera fotón jól látszik a pók előtestén, hogy épp úgy hangya alakú, mint azé, amit fotóztam:
2020. jún. 16. 15:06
6/7 Mátranováki Fényevő 

válasza:

A Dysdera-k (fojtópókok, genus, nem faj) csáprágója hosszabb, ahogy a linkelt képen is látható, és általában világosabb állatok. Ezek a tömzsi lábízek inkább a kövipókokra jellemzőek.
7/7 A kérdező kommentje:
Lehetséges. Nem tudom eldönteni, felpontoztalak titeket, mert reális alapokon vizsgáljátok a pók küllemét.
2020. jún. 16. 15:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!