A sima hangyák ellen mi a legjobb a lakásban?
Nekem a protect fújó hangyákra bejött.
Meg vettem a tescoban ( sztem az is protect volt) ilyen zselés cuccot, vitték mint a cukrot :D de azóta se találom
Nekünk a konyhában jönnek fel folyton... De mióta ezzel fújom nincs egy db se
Nekünk, úgy másfél évtizede, a BIO KILL vált be: [link]
Azonnal is öl, és tartós hatása is van. Ugyanakkor melegvérűekre nincs káros hatása. Meg lehet nézni a weboldalon a „linkek”-et, hogy milyen helyeken használják. Ennyire bátran nem használjuk, de egyszer szőnyegpadlót, ágyat permeteztünk már vele, bolhák miatt.
Kültéren is szoktam használni, ott is hat.
A házban nem permeteztem vele.
Ha sok hangya mászkált összevissza nagy felületen, összesepertem, néhányat hagytam, megfigyeltem hova menekülnek, újak honnan jönnek elő. Vagy vonultak a fal mellett, sorban, akkor is kiderült honnan jönnek, hova bújnak. Nagyon kis lyuk szokott lenni, esetleg nagyon vékony repedés, pl. ajtóküszöb mellett. Injekciótűs fecskendővel nyomtam a lyukba 1-2 milliliternyit, repedés esetén a repedésben folyattam a tűből. Egyrészt, nagyon gazdaságos volt így használni, nem permeteztem össze semmit sem, és igen hatásos volt.
Járdán, tornácon néha megjelennek, nagy foltban, rengetegen, olyankor szoktam permetezni. A szórófej 3 állású: zár, vékony sugárban spriccel (ezt pl. konyhai mosogató szekrény mögé használtam, mert sok munkával járt volna a lefolyócsöveket szét- és összeszerelni az elmozdításához), vagy szétszórva permetez.
0,5 litereseket szoktam venni; van egy szórófejes palack, úgyhogy csak utántöltő palackot. Az utóbbi években csak amiatt, mert lejár a határideje. A házat két év alatt sikerült tartósan hangyátlanítani, tornácon, járdán jelennek meg évente egyszer-kétszer.
Nagyon sok helyen kapható: agro-, mezőgazdasági-, gazda-, kertész boltokon kívül láttam már barkácsáruházban, vagy diszkont hálózat üzletében, vagy vegyi árut is árusító, fő profiljuk szerint élelmiszerüzletekben is.
Nem tudom, melyikre vonatkozik a kérdésed, hogy állat mellett lehet-e alkalmazni? ← # 7 2020. máj. 9. 08:30
A BIOKILL → felhasználás → » Háziállatok esetén ezt írják: „A készítményt ne permetezzük közvetlenül az állat testére. Környezetüket, és fekvőhelyüket kezeljük a készítménnyel. Bolhásság esetén 4 hetenként, kullancs és rühesség esetén 7-10 naponként ismételjük meg a felületek kezelését.”
A BIOKILL → linkek → http://www.youtube.com/watch?v=o9e8h_Cg72k (legfelső link) videóban 4:39-4:57 egy férfi kutya fekhelyét és környezetét permetezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!