Hogy szabadulhatnék meg ettől a rovartól?
Figyelt kérdés
Pár hete észrevettem,hogy szobám falán mászkálnak ilyen picike fekete csápos rovarok. Utána kerestem és végre kiderült, hogy ez a gabonazsuzsok nevű rovar. Általában a számítógépemnél láttam a falon. Hiába nyomtam adjon újra előjött. Utána más falon is láttam, egyszer az ágyamon is. Kérdésem honnan bújnak elő? Kerestem a helyüket, de nem találtam sehol. mindig így hirtelen előbukkan a falon. Pedig rendet szoktam tartani mindig. Ételmaradék se szokott lenni. Nem is értem, ilyen még nem volt eddig.2019. nov. 8. 02:10
1/8 anonim válasza:
Nincs közvetlenül kamra vagy olyan hely a ház mellett, ahol valamilyen takarmánymagot tárolsz? Ezek a kis dögök arra mennek. Megeshet, hogy nagyon elszaporodtak és elvándoroltak az ajtóig, majd be. Ha van ilyen forrás, akkor ki kell rakni a napra és elhúzzák a csíkot. Viszont, ha nincs ilyen, akkor nem tudom sajnos, én még csak a búza/más gabonafélék révén találkoztam velük.
2/8 A kérdező kommentje:
Hát az én szobámban max a hörcsög eledele van ami magvas, habár abban nem igazán láttam. A konyha viszont közel van a szobámhoz. Lehet onnan jönnek? Esetleg a gardróbban ott mondjuk csak ruhák vannak.
2019. nov. 8. 05:50
3/8 anonim válasza:
Arra mehetnek, de az az igazság, hogy én hamarabb találok az ilyenekben molyt, mint zsizsiket. :D Még azt sem merem mondani, hogy bevitted a házba, mert nálunk valamikor tényleg meglepnek kint mindent és még egyszer sem hordtuk be. Viszont meg lehet hallani, hogy hol tanyáznak, ahol sokan vannak, ott erőteljesen "kaparásznak".
4/8 anonim válasza:
Nekem a tengerimalac magjai között volt.
5/8 anonim válasza:
Ahogy a neve is mutatja, a gabonán él és nagy pusztítást okoz. Át kell nézni a spejzban mindent. A sötét, meleg, nyirkosabb környezetet szereti és télen elpusztul, persze a házban nem. A nagyüzemben légmentesen zárt és CO2 gázzal töltött silókban tartják a szemesgabonát, ez az egyetlen ellenszere. Házban annyit tehetsz, hogy kidobsz minden fertőzött ételt, légmentesen záródó csatos üvegben tartasz mindent és semmit nem hagysz kint nyitott állapotban, a fűszereket sem. A spejz legyen hűvös és jó világos.
6/8 anonim válasza:
Höri kajával mi egyszer élelmiszermolyt telepítettünk itthonra, azóta először a fagyasztóba tesszük két napra a kaját ha újat veszünk.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a sok infót. Igaz a hörcsögnél talaltám már molyt de más egyebet nem max kukacot még az is meglepett pedig kiszotam takarítani a helyèt.
2019. nov. 9. 08:46
8/8 A kérdező kommentje:
Na meglett végül a búvóhelye. A höri eledelében volt. Észrevettem, egyet aztán azt is, hogy lyukasak a magvak! szóval tuti onnan vanak, csak nem értem hogy jöttek el egészen a gépemhez a falon...érdekes lényeg megvannak :)
2019. nov. 10. 11:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!