Hová tűntek a poloskák?
Remélem minél messzebbre. Tavaly szó szerint mindent felzabáltak a kertben. Sem paradicsom, sem gyümölcs nem volt.
Egyébként láttam, hogy a nagyobb pókok és darazsak megeszik simán őket.
De hiányoznak, ugye? :D Nekem nagyon nem, tavaly konkrétan nem lehetett kinyitni szunyogáló nélkül az ablakot, mert azon nyomban bejött egy-kető vagy még több. Förtelem volt.
Szerintem írtották őket. Errefelé nemrég volt szúnyogírtás, de gondolom midenféle rovarra hatnak azok a permetszerek. Én úgy hallottam egyébként, azért voltak ennyien, mert kivágták a fákat/megritkították az erdőket és így egyre beljebb húzódtak a városokba. Gondolom, ha nem folytatják az írtást, ugyanúgy vissza fognak térni.
Kint vannak a természetben, majd ha jön a hideg akkor megjönnek a házakba ne aggódj :)
Bár én még mindig úgy vagyok vele, hogy inkább 20 poloska legyen a szobámban mint 20 szúnyog...
Ezek legalább nem szívják ki a véred meg hagynak aludni...
Talán ezeknél is vmiféle ciklikusság létezik, hogy egyik évben alig, a következőben invázió...?
Ami biztos: jó lenne, ha végre igazán hatékony biológiai ellensége telepedne meg itt.
Az a baj, hogy a felmelegedés miatt egyre több olyan faj érzi "otthon" magát Közép-Európában, aminek 20 éve talán a létezéséről sem tudott a laikus. Állítólag találtak már néhányat a maláriát terjesztő szúnyogból is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!