Hogy vegyek rá egy erdei fülesbaglyot, hogy odaköltsön az udvarunkban lévô fára?
Figyelt kérdés
Kihelyeznék fészket is, csak errefelé nem túl sok van (dunántúli falu). Lehet kapni sípot, ami a fülesbagoly hangját utánozza, azzal hozzánk tudnám csalogatni?2019. júl. 21. 23:08
1/4 anonim válasza:
Nálunk mikor beültette apám az egész kertet aakácokkal (meg a faluban még néhányan beültették) és mikor megnőttek picit az akácok, akkor apámmal kitettünk egy jó nagy odut, jó magasra, akkor belefészkeltek a fülesbaglyok. Nagyon aranyosak voltak a kicsi pihés baglyok.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nagyon cukik a kisbaglyok, én is szeretném ôket látni élôben. Nálunk fûzfa van, ezüst fenyôk meg gyümölcsfák az udvarban. A fûzfára kitennék odút februárban, hátha befészkelnek.
2019. júl. 29. 14:02
3/4 anonim válasza:
Akkor búcsút inthetsz minden egyéb kismadárnak, rigónak, cinkének, rozsdafarkúnak, stb. Ugyanis a baglyodnak nem kell messze menni zsákmányért.A kismadarak, aki még életben marad, el fog menni mind.
Szóval én inkább nézegetem az udvarunkon levő 5 fecskefészekből kirepülő fecskéket,a kis rozsdafarkúakat, télen a cinkéket, rigókat, sok kisverebet, örvös galambokat, vadgalambokat, mint helyettük egy ragadozó madarat.
4/4 anonim válasza:
Nálunk egy kis kuvik lakik, azonban az összes többi madár pont őt nem szereti. A feketerigó mindig nekiütődik, és a rozsdafarkúak is zavarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!