Mivel etessem a verebet?
Figyelt kérdés
Elvettem a macskámtól egy verebet. Felnőtt, él. Úgy gondolom, hogy néhány napig nem engedem szabadon, hogy kicsit megerősödjön a nagy kaland után. Sok papagájunk van, így mindenféle mageleségünk is. Mit adjak neki?2010. júl. 8. 13:41
1/3 anonim válasza:
Ha jól van akkor szerintem nyugodtan elengedheted.Állítólag nagyon megterheli az ilyen "vad" madarakat a fogság meg az hogy bolygatva van , ember közelség ... Amúgy szerintem akármit meg fog enni amit adsz.
2/3 anonim válasza:
Fogságban az állatok nem esznek. Nem tanultatok biológiát? Ez alap. A verebet pedig meg kell vizsgálni, hogy tud-e állni a lábán? El van-e törve a szárnya? (megfogod a madarat és óvatosan felemeled egyenként a szárnyait... ha nagyon hadakozni fog ellene, akkor nyilván fáj neki, de próbálj meg elvonatkoztatni a félős csipogástól és lehetőleg ne fojtsd meg szerencsétlent, ha a markodba veszed. Meg kell nézni, hogy nincsenek-e rajta vérfoltok, van-e sebe? Ha nincs, akkor csak ki kell rakni az udvarra és had menjen. Ugyan ez van a fiókákkal is. Elhiszem, hogy ha találsz egyet akkor segíteni akarsz, de sok madár nappalra szétszórja a fiókáit, hogy a ragadozó, ha megtalálja a őket, akkor ne tudja mindet megölni így egy bokor alatt elhelyezi és oda hordja neki a táplálékot. Éjszakára pedig összetereli őket:P
3/3 anonim válasza:
Úgy fogd meg, hogy a középső és a mutatóujjad között legyen a feje, a teste a tenyeredben, a lábait a gyűrűsujjaddal fogod. (Madárgyűrűzésnél így kell). Így nézd meg a szárnyát. Ha ép és tud repülni, engedd el. Ha nem, akkor kalitka, aljára finom szemű homok, beleszóród a kanárikeverék magot és adsz neki vizet. Ne nézd, inkább félig takard le kendővel. Néhány nap alatt megszelidül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!