SOS! Mit tegyek egy pár napos fiókával?
Dehogy érzik az ember szagát!!!
Tedd vissza, nem fogják bántani :)
Felnevelni nem egyszerű, reggeltől estig etetned kell...
Köszönöm a válaszokat!
#4 Tényleg nem éli túl?
Ne hallgass az előttem szólókra ilyen téren, nincs olyan hogy megérzi a szagot. Amit előttem írtak, hogy visszarakta és újra kiesett, az nem azért volt, mert megérezték a szagot, lehetett simán a fióka gyengesége miatt vagy a testvérek vehemenssége, esetleg az élelemért való túlzott fészkelődés eredménye.
Tedd vissza, ne hagyd a földön. Nem csak azért esnek ki fiókák, mert életképtelenek, ha néz az ember madárkamerákat, láthatja mennyi baleset történik. Ha pedig a másik fióka lökte ki, adj neki újabb esélyt az életre hogy visszateszed, te megteheted ezzel, ami tőled telik.
Aki meg szajkózza hogy a természet rendje így úgy, hagyni kell meghalni a gyengét, az legközelebb gondolkozzon akkor is így, amikor betegséggel az orvosi rendelőben ül, mert ugye a természet rendje szerint vesszen a gyenge...
Ilyen, hogy emberszagú és nem veszi vissza, nem tudom honnan jön, talán gyerekeknek mondhatták a kutyakölykökkel kapcsolatban, hogy ne fogdossák agyon őket.
Próbáld meg visszatenni, és figyeld a szülőket, a fészket, a fiókát. A verebek elég gyakran járnak etetni, tehát nem kell órákat állj, pár percenként odarohannak.
Ha látod, hogy valami nem stimmel, vagy nem jönnek a szülők, akkor esetleg megpróbálhatod megmenteni.
Ha Pest megyei vagy, akkor el tudom intézni, hogy szakértő kezekbe kerüljön a verebed, van egy madármentő, jelenleg is vagy 5 verebet nevel, mentett fiókák.
Ha egyedül akarod megpróbálni, tudnod kell, hogy a veréb az egyik legnehezebb kategória.
itt ez a pár cikk azért
a galambtáplálék jó lenne neki, recept: kukoricadarát és grizt fele-fele arányban megfőzni, félkeményre. Ehhez lehet egy kevés sótlan,zsírszegény tehéntúrót keverni. Ezt apró galacsinokban kínálni neki.
Mikor nagyobb, teljesen tollas, repülgetni kezd, meg lehet kínálni magokkal:kanári eleség, esetleg hullámospapagáj.
Szólj ha tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!