Azt a tyúkot, amelyiket meg akarom ültetni, és azt akarom, hogy föl is nevelje csibéit, azt etethetem tojótáppal? (Törpetyúk)
Nem. A kotlónak minek kellene tojótáp?
Azt ott adják ahol tojatják erőszakosan a tyúkokat.
Erőszakosan tojatják a tyúkokat? :O Mintha úgy nyomnák ki belőlük a tojást, vagy olyan szert kapnának, ami a tojás tojására kényszeríti őket...
A tojótáp úgy van összeállítva, hogy a fehérje- és ásványi anyag tartalma a tojást termelő tyúkoknak megfelelő legyen. Pl. sok benne a kalcium, hiszen egy-egy tojás hélya 4 gramm kalciumot tartalmaz, amit 8 gramm takarmánnyal felvett kalciumból tud a tyúk fedezni. Nincs benne semmilyen hormon (egyáltalán nem lehet hormon a tápokban, ez egy hoax). Nyugodtan adhatod a kotlósnak, nem lesz tőle semmi baja, és nem ettől függ, hogy megkotlik-e.
A tojótáptól nagyon sok tyúk kettőt is tojik egy nap. Ki vannak használva rendesen. Normál esetben évekig el tojik egy tyúk, a tojótáposnak pedig egy idény alatt vége.
Felénk nagyon sokszor árulnak letojt tyúkokat. Na ezek nagyon szerencsétlenül néznek ki.
Kedves Hatoska!
Nekünk ezek a tyúkok már két éve megvannak és egész életükben tojótápot kaptak. Mindig tiszta vér és ürülék mentes tojásokat tojtak. Az elmúlt két eggyaltalán nem látszik rajtuk ugyan úgy tojnak, mint azelött. A tollukon sem látszik.
Tudom nem írtam ki, de szerintem olyanoktól akartam választ kapni, akik egy kicsit értenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!