Tudnátok ajánlani olyan papagájt, aminek jó a hangutánzó képessége és nem horror áron van?
Nekem van 40 fajta madaram. Itt láthatod, nem mind papagáj, s ezek közül csak azokat lehet megtanitani: https://www.youtube.com/channel/UCmF65GMbhaZyT8d6VwJ_d3g
Amelyik megtetszik írj, s mindent leirok róluk
Ne csak a madár árát nézd, mert hosszútávon az elenyésző. A felszerelés sokkal nagyobb tétel lehet, és az sem mindegy, hogy milyen igényei vannak. A nagyobb papagájok szekrény méretű röpdét igényelnek, ami sokszoros ár pl a hullámosok lakhelyéhez képest. Általában minél nagyobb, annál nagyobb mozgástérre van szüksége a kalitkán kívül is, és annál nagyobb kárt okozhat. Nem törvényszerű, hogy fog is, de nem mindegy, hogy egy katalin vagy egy amazon csipkedi meg a bútorokat.
Nem lehet elégszer elmondani, hogy egyedül nem szabad tartani őket, akármennyit tudsz is foglalkozni vele. Ha egész nap otthon vagy és vele eszel, vele alszol, akkor sem pótolhatod a fajtársat. Legalább kettő kell, tehát ha a madárra fix összeget szánsz, akkor tudd, hogy ketté kell majd osztanod. Két madár tartása nem dupla költség, de az induló ár magasabb így.
Lakásba kezdőnek én a hullámost ajánlanám, vagy esetleg a nimfákat. Nekem hullámosaim vannak, és nagyon pozitív tapasztalatom van velük. A hangjuk 90%-ban halk és kellemes. Akkor hangosabbak, ha messziről hívják egymást, vagy vitáznak. Könnyen barátkoznak velünk is, és az új társakkal is. Nemcsak egy emberrel barátságosak. Természetesen abban bíznak leginkább, aki a legtöbbet foglalkozik velük, de másokkal is könnyen megbarátkoznak, és nem agresszívak az idegenekkel sem. Ezen kívül nem piszkolnak annyit mint egy nagyobb madár, és nem bontják le a lakást. Meglepően értelmes madarak. És persze olcsók, így egy nagyobb papagáj tartásának az árából luxus körülményeket tudsz teremteni nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!