Találtunk egy teljesen kifáradt posta- vagy versenygalambot. Mit tegyünk vele?
Délelőtt szállt le a kertünkbe szegény, rögtön elaludt a sziklakertben. Később átrepült a második szomszédba, ahol rengeteg a macska, úgyhogy édesapám átment és megfogta. Hazahozta, beletettük egy régi, nagy madárkalitkába, tettünk neki vizet és madáreleséget. Nagyon kézhez van szokva, nem fél se embertől, se a kutyától. Mindkét lábán gyűrű van, az egyiken csak egy azonosító, a másikon pedig RO országjelzés, úgyhogy gondolom Romániába tart a szerencsétlen. Ahogy beletettük a kalitkába, azonnal bedőlt a sarokba, ivott, majd elaludt. Nem sérült, egészséges, de a begye teljesen üres. Holnap reggel ha kipihente magát elengedjük.
Aki ért esetleg a galambokhoz, írjon, hogy mindent jól tettünk-e! Köszönöm!
Szomszédnak vannak postagalambjai, és amelyik nem bírja az utat, vagy legyengült az megsütötték, és MEGETTÉK!
Komolyan... Nem értem, hogy tarthat galambot, ha a gyengéket megeszi. Durva egy ember. Szerintem erösítsétek fel, és engedjétek el, tudja az utat, nem hülye állat az!
Szia! En sajnos nem, viszont esetleg allatkertnek vagy valami madarvedo egyesuletnek, lehetne telefonalni, es onnan kapni valami infot.
Szegenyke, tenyleg jo, hogy nem kapta el egy cica.
Nekem a nagybátyám galambász, de gondolom, hogy ő is azt a választ írná, hogy etessétek/itassátok meg, aztán ha kipihente magát, akkor el lehet engedni, biztosan hazatalál.
Nem tudni, hogy honnan röptették, lehet,hogy még fiatal, elveszítette a többieket, de biztosan hazaér, ha felerősödik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!