Van valakinek törpepapagája? Vélemények? Hullámos vagy törpe a jobb? Melyik szelíden vagy halkabb?
A törpének nagypapagájhoz hasonló, brutál hangereje van, ha lendületbe jön, viszont jellemzően csak naponta néhányszor hallatja. Panelbe, társasházba semmiképpen nem ajánlom. Párban kell őket tartani, nem szeretnek egyedül lenni. Nehezen szelidìthető, esetleg fészekből szedett 3 hetes fiókával próbálkoznék.
A hullámos tipikusan kezdőknek való madár, könnyebben szelidìthető, egész nap csivitol, egyedül is tartható (bár neki is jobb párban vagy csapatban).
A törpe nem halk, még a fischer meg a personata pont halkabb, de a rózsás igensokat kiabál. Én csak tenyésztem őket, szóval annyira nem tudom a szelidséget, de ha a hulik éhesek akkor esznek kézből.
Én lakásban tuti kecskét vagy pyrrhurát tartanék.
Hát, az enyémet az utca végén is hallják, ha beindul.. :-)
Ha halkat akarsz, akkor a katalint ajánlom, cuki, jófej, könnyen szelidìthető madarak.
Nkm 2 db fischerem van, imádom őket, 1 éve vannak itt, szelídek, kézből esznek, a nevüket tudják mondani, h Lóri é Flóri, úgy hívják őket, nőstény és hím példány, gyönyörűek!
20N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!