A pintyek mennyire tudnak kezesek lenni?
Ha biztonságossá teszed a szobát ahová kiengeded őket, nem veszélyes. Nálam napi szinten ki vannak engedve, egy zebrapinty párom van. Először féltem tőle, mert sose hallottam, hogy a pintyeket is ki lehet engedni, nem csak a papagájokat. Aztán megtettem, és mikor láttam mennyire boldogok a szabadságtól döbbentem rá, hogy ők is madarak, még szép, hogy ki lehet, és ki is kell őket engedni ha kalitkában vannak.
Kezesek nem lesznek, ahhoz túl félősek, de sötétedéskor visszamennek a helyükre, illetve a fészekbe ha van (nálam abban alszanak). Sosem mentek neki semminek, (ablaknak sem) gyönyörűen tájékozódnak :)
Anno ezt úgy oldottam meg, hogy a szárnyukon visszavágtam a tollak kb egyharmadát (ha erős fény elé tartod a kitárt szárnyát, látod, meddig tart az élő rész, így véletlenül sem vágsz abba bele), így kiengedésnél sokkal lassabban tud csak repülni, mire lecseréli ezeket a tollakat, addigra megtanulja felmérni a távolságot. Az ablakot pedig fehér vízfestékkel becsíkoztam, mintha rács lenne, aztán minden héten letöröltem minden másodikat, mire elfogyott, tudták, hogy meg kell állni előtte.
Mérgező növényt ne hagyj kint, szeretik csipkedni a zöldet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!