Etetni szeretném a kismadarakat de folyamatosan oda mennek a galambok és meg eszik előlük a magokat. És szét rombolnak mindent! Mit lehetne tenni? Vagy mivel lehetne etetni a kismadarakat amit a galambok nem szeretnek?
Tudom, hogy régi téma, de én is azzal küzdök, amivel a kérdező. Nem elég, hogy nem lehet aludni a galamboktól hajnalban, ha jönnek csoportosan, mert amint jól laktak már egyből k3félni akar a hím és burukkol, meg a karmos lábaikkal koporászva járkálnak fel alá az ablak bádoglemezén, de mellette még tele is van fo5va az erkély.
Én is próbáltam mindenféle módon úgy rakni / felturbózni az etetőt, hogy ahhoz csak a cinkék férjenek, de a cinke meg kiszedegeti és kidobálja az etetőből a földre azokat a magokat, amelyek neki nem szimpatikusak és arra vetődnek rá a szárnyas patkányok.
Arról nem is beszélve, hogy hihetetlen túlélők, 2 nap alatt minden trükkömet kitanulják és ugyanúgy kaja nélkül marad a többi apróbb madár.
Hangsúlyoznám, hogy esetemben nem a balkáni gerlékkel van gondom, hanem azokkal a korcs, mindenféle tollazatú klasszikus pesti galambbal. Amíg tavaly csak a balkáni gerlék jöttek, addig jóval kevesebbszer kellett az erkélyt felsikálni, pedig azok is 3-as 4-es csoportokba verődve jártak hozzánk.
Szóval letojom mi van a galambokkal, baromi idegesítőek és ha 4-esnek kellenek a galambjaim, akkor szívesen átküldöm neki, van itt a környéken vagy 5-10 biztosan, amelyik "terrorizálja" az erkélyemet télen-nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!