Szeretnék karácsonyra fürjet keltetni, de nagyon drága a keltető, megoldható házilag?
Csak egy párat szeretnék a szobámba egy nagyobb nyúlketrecben, nagyon kis helyesnek találom őket:)
Szóval vennék egy hőszigetelő dobozt, ilyen termosz félét, a tetejére vájnék egy lyukat, hogy egyrészt a levegő miatt. Szerelnék egy infralámpát a doboz tetejére belülről és a lyukon futna a vezeték és tennék be egy digitális pára-,és hőmérőt. A doboz alját leválasztanám egy mosogatóráccsal, oda folyatnám be a vizet, így lenne a pára., reggel este pedig forgatnám a jelölés szerint.
Mivel nem szeretnék nagyon sokat, csak kb 10-15-öt, szerintem ez így korrekt lenne.
Ötlet, vélemény?
Én nem kísérleteznék ilyenekkel házilag. Nem igazán értek a keltetőkhöz, de a tojásban való fejlődés egy nagyon kényes korszak a madaraknál. Még ha életben is maradnak és ki is kelnek a csibék, amire nem sok esélyt látok, fenáll a veszélye, hogy különböző rendellenességeik lesznek.
Ha hobbiállatnak tartanád a fürjeket, akkor inkább várd meg a tavaszt és akkor vegyél csibéket, és ne házilag kísérletezz, mert az sem neked, sem nekik nem lesz jó.
Nem értek a fürjekhez, de nem lenne egyszerűbb, ha vennél néhány naposfürjet?
Árban kb ugyanott vagy, mintha megvennéd a tojásokat, infrat, áram, beleölt munka... Az sem biztos, hogy ki tudnád őket kelteni.
Azt hittem így is lehet. De miért nem kelnének ki? Ha figyelem a hőt és a páratartalmat, hányadik napon mennyi, és a megadott napokon reggel este forgatom őket, akkor mi lehet a gond?
Azért, mert az olyan buli, 18 napig vigyázni, figyelni, aztán utána te neveled őket meg minden.
Akkor veszek csibéket.
Ebben nincs hő és pára mérő és ez jó fürjtojáshoz is.
De amúgy én 70ezerért találtam:S
5. Vagyok. Elnéztem, nekem ez van és ezen van hő és pára mérő digi óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!