Sok galambnak miert van csonka laba?
Rátekeredik/szorul a madzag az ujjaira, elszorítja a vérkeringést és idővel leszárad, leesik az ujja.
Hülyén hangzik, én se hinném, de kis koromban hajkurásztam az ilyen városi vad galambokat és azok között volt sok csonka és sok olyan is, aminek rajta volt a bálamadzag/damil maradvány az ujján/lábán.
Volt, aminek éppen csak bevágott a húsba, de olyan is, aminek az elhalt ujjvég még ott volt a madzaggal együtt.
És úgy kerül a madzag a lábára, hogy aratás után kijárnak a szántóra legelni.
A szántóra a trágyával kerül, a trágyába a madzaggal megkötött szalma/szénabálából "véletlenül".
Én pesten láttam olyan galambokat, amelyiknek az egész lába is hiányzott.
Sok mindentől lehet, télen valami fémcsőre szállnak le pihenni és egyszerűen lefagy nekik, megsebzi őket valami ragadozó (macska, patkány, stb...), vagy mint ahogy előttem is írták, beleakadnak valamibe. Esetleg betegségtől vagy fertőzéstől ia hiányozhat a lábuk.
Jajj erről jutott eszembe hogy mennyit reptettem galambot madzagról gyerek koromban. :-)
Sajnos ellövik a lábukat, de van hogy a szárnyukat is légpuskával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!