A veréb tényleg védett állat?
Figyelt kérdés
2010. jún. 23. 14:22
11/23 anonim válasza:
Tényleg csak annyira védett, mint a szúnyog :):):) Hát persze, hogy nem védett állat. Gondolom a sima házi verébre gondoltál. Elpusztításukért 0 Ft bűntetés jár. De a mezei veréb az már 10 000 Ft-ot követel, ha megölik (képletesen fogalmazva). TEHÁT NEM, NEM VÉDETT ÁLLATOK.
12/23 anonim válasza:
Az ember sem védett. Nyugodtan kezdj el rájuk lövöldözni. Ismétlem NEM VÉDETT ÁLLAT!
13/23 anonim válasza:
eszmei értéke van kifizzettetni nem fogják veled de egy állat védő feljelenthet és szerintem azért már fizetni is kéne de az eszmei értéke 300 - 1000 forint körül van ha jól emlékszem régen osztályunkban kint volt
14/23 anonim válasza:
Először is az eszmei érték 5000 Ft-nál kezdődik. Ilyennel már nem foglalkoznak az állatvédők. Ha kinyírunk egyet nem kell fizetni érte, persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy irtsuk is ki őket.
15/23 anonim válasza:
A mezei veréb védett, a házi veréb nem védett, ritkítása azonban engedélyköteles.
Az eszmei érték nem azt jelenti, hogy darabonként ennyit kell letenni, ha elkapnak. Védett állatok elpusztítása pénzbírsággal és/vagy börtönbüntetéssel sújtható bűncselekmény. Ezek a szabályok emberre vonatkoznak.
16/23 anonim válasza:
Igen, jól mondja a többség:)
a mezei védett, de a házi nem
de azért nem kell levereni a fészküket, ahogy sokan szokták:(
17/23 anonim válasza:
Magyarországon védett.
A házi veréb eszmei értéke 1000ft,a mezei verébé pedig 10000ft.
18/23 anonim válasza:
AKI NEM TUDJA AZ NE OKOSKODJON!!! Én madarász vagyok én tudom (amúgy ha vki beírja a wikipédiába ott is lehet látni az igazat.) Magyarországon 4 verébfajt figyeltek már meg, közülük kettő nagyon ritka (berki veréb, olasz veréb) mindkettő védett. A további kettő pedig a mezei veréb és a házi veréb. A házi veréb eszmei é.-e 1000 Ft, a mezi verébé pedig 25 000 Ft. Aki nem hiszi, nézzen utána a wikipédiában!!!
19/23 anonim válasza:
Kedves 13-as! Ami írtál egy nagy f******!!!
20/23 anonim válasza:
Az elejen valaki irta h kipusztulhatna az osszes. Miert????? Ugyan olyan hasznosak mint a cinkek es vedettek is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!