Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Fecskebarátok Figyelem! Lenne...

Fecskebarátok Figyelem! Lenne egy kérdésem. (? )

Figyelt kérdés

Szóval 2-3 napja vettem észre hogy a féltetős garázsomhoz, befészkelte egy kiesett téglához magukat egy fecskecsalád.

Nem akarom bántani őket, szeretem a fecskéket. Viszont a macskám nem igy látja, és miután beállok a kocsimmal mindig rámászik tetejére és kémleli őket. Sajnos elég közel van a fecskefészekhez /értsd egy szinten van a kocsim tetejével/ (amikből már kikeltek a kis fiókák) - félek hogy egyszer átugrik és megeszi őket.

Mit tehetek? Áthelyezzem a fészket máshova? Macskámat nem tarthatom pórázon. Van vmi ötlet?

Mit

2010. jún. 21. 15:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Tedd azt, hogy miután beálltál a kocsival, elzárod a garázsba vezető összes utat, így a macska nem tudja bántani a fészket.
2010. jún. 21. 15:58
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A fészekhez és a fiókákhoz ne nyúlj. Tegyél a fészek és a leskelődő macsek közé egy csirkeháló szerű szerelvényt. vagy vékony drótfonattal válaszd el megbízhatóan őket. Aztán a macs annyit tévézik, amennyit akar.
2010. jún. 21. 16:04
 3/15 anonim ***** válasza:
De ha pl bezárja a garázs ajtót hogy megy be a fecske mama??? az se jó.. Tél azt csináld hogy valami rácsos akármit szerelsz oda ahol a fecske szülők beférnek de a macska nem.... 15/L
2010. jún. 21. 16:14
 4/15 anonim ***** válasza:
Nekünk a kazánház szellőzőjénél tojt a madárka,ott is költötte aki a fiókákat,de féltünk mi is hogy a macska a tetőről be fog nyúlkálni és bántani fogja ket...Ezért barkácsoltunk egy ilyesmi madárházat és először odaszereltük a szellőző mellé,majd pár nap múlva maguktól átköltöztek=) Okos állatok=) Azóta (3 éve) mindig ott költik ki a fiókákat...Visszajáró vendégek lettek.... [link]
2010. jún. 21. 17:53
 5/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok. De ha odaszerel valamit, akkor megzavarja a madarakat. Nem gondoljátok?
2010. jún. 21. 18:38
 6/15 anonim ***** válasza:
Igen, ez a madáretető lesz a legjobb megoldás. :D
2010. jún. 21. 18:39
 7/15 anonim ***** válasza:

Fecske soha nem fog költeni olyan madárodúban, cinke vagy veréb inkább.

Szerintem a drótháló a legjobb megoldás, ha 1-2 m-re a fészektől fel tudod húzni.

2010. jún. 21. 18:58
 8/15 anonim ***** válasza:
A linkelő vagyok...Hát pedig beleköltöztek maguktól és azóta is visszajárnak=)Úgyhogy nem hinném hogy annyira megzavartuk volna őket...
2010. jún. 21. 19:09
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha konkrétan nem nyúlsz a fészekhez és a fiókákhoz, a fecskéknek semmi baja az emberekkel, hozzászoktak a közelséghez.Ha jó helyet tudsz biztosítani, ahová a fészket felépíthetik, fel is építik.Persze tudnod kell, hogy melyik fajta, és úgy készíteni elő az alapot.
2010. jún. 21. 19:14
 10/15 anonim ***** válasza:
A belinkelt odó nem is fecskeodú, a fecskék nem kör alakú odúnyílást szeretnek.
2010. jún. 21. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!