Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Feketerigó fiókát hogy etessem?

Feketerigó fiókát hogy etessem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nemrég találtam egy átázott feketerigó fiókát a fűben. A fészket nem találtam és a szüleit sem láttam, szóval hazahoztam. Megszárogattam, adtam neki egy kevés kutyakonzervet, most alszik. Egy rég nem használt madár kalitkába tettem, egy ruhakupacra.

A szeme már nyitva van, a hasán és a farkán nincs toll, a szárnyain már van meg a fején is, mennyi idős lehet?

Mivel etessem ezután, milyen időközönként, kell-e neki külön vizet adni?

2010. jún. 17. 21:37
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Elhiheted, hogy nem hiába hoztam el. Lakótelepi játszótrénél volt a vizes fűben, de nézd meg a képeket, ez a fióka biztos nem ugrándozik, ülni alig tud még... A kóbor macskák és a telepi macskák számát megsaccolni sem tudom a környéket, szóval nem lett volna esélye úgy sem.

Most legalább melegben van és kap enni, szerintem így sokkal több esélye van, mintha otthagyom és elkapja egy macska/kutya/elmossa az eső.

2010. jún. 18. 17:29
 12/16 anonim ***** válasza:
Már pedig kár volt elhozni. A fekete rigó fiókák még röpképtelenül kiugrálnak a fészekből, a szülők pedig hordják a kaját, változó intenzitással. A legjobb lenne, ha visszavinnéd az eredeti helyére, vagy ha tudsz valahol másik rigófészket kiugrált fiókákkal, akkor oda (hátha a szülők befogadják). NEM SZABAD FELVENNI RIGÓFIÓKÁKAT!!! Ha a macska megeszi, akkor megeszi - sajnos, a természet ilyen, a rátermett fióka túléli, a peches elpusztul. A kalitkában viszont sosem tanulja meg, hogy kell viselkednie a természetben, így nem fog tudni majd szaporodni sem.
2010. jún. 21. 14:21
 13/16 Kisszilva95 ***** válasza:
Ez igaz hogy nem kellett volna elhozni, de attól nem írtad alá a halálos ítéletet, amugy kb. 1-1,5 hetes lehet ha ez még fejlődött volna max. 1 hetet utána kirepült volna.
2010. jún. 22. 21:11
 14/16 anonim ***** válasza:
Szia! Mi 2 fekerigót is találtunk az egyiket sikeresen szabadon engedtük!! Nekünk is ezt mondták hogy "megmentettük az élettől" de ez nem így van. Mi liszkukaccal ettetük és begytejet adtünk neki és lám megmentettük az életét nem úgy ahogy mondták. Szerintem 1-2 hetes lehet a fióka
2010. nov. 4. 11:53
 15/16 anonim ***** válasza:

És a másik fióka?

Természetes szelekcióról, predációról, eltartóképességről, vitalitásról, fitnesszről (ökológiai értelemben), evolúcióról hallottál már?

2010. nov. 4. 14:10
 16/16 anonim ***** válasza:

1 naposan tudod nem ugrált volna ki a fészekből!!!!

Amúgy meg megfázott mert letette a földre az egyik ismerősünk megkérdezés nélkül

2011. febr. 12. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!