Feketerigó fiókát hogy etessem?
Sziasztok! Nemrég találtam egy átázott feketerigó fiókát a fűben. A fészket nem találtam és a szüleit sem láttam, szóval hazahoztam. Megszárogattam, adtam neki egy kevés kutyakonzervet, most alszik. Egy rég nem használt madár kalitkába tettem, egy ruhakupacra.
A szeme már nyitva van, a hasán és a farkán nincs toll, a szárnyain már van meg a fején is, mennyi idős lehet?
Mivel etessem ezután, milyen időközönként, kell-e neki külön vizet adni?
Elhiheted, hogy nem hiába hoztam el. Lakótelepi játszótrénél volt a vizes fűben, de nézd meg a képeket, ez a fióka biztos nem ugrándozik, ülni alig tud még... A kóbor macskák és a telepi macskák számát megsaccolni sem tudom a környéket, szóval nem lett volna esélye úgy sem.
Most legalább melegben van és kap enni, szerintem így sokkal több esélye van, mintha otthagyom és elkapja egy macska/kutya/elmossa az eső.
És a másik fióka?
Természetes szelekcióról, predációról, eltartóképességről, vitalitásról, fitnesszről (ökológiai értelemben), evolúcióról hallottál már?
1 naposan tudod nem ugrált volna ki a fészekből!!!!
Amúgy meg megfázott mert letette a földre az egyik ismerősünk megkérdezés nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!