Hím vagy tojó? (nimfapapagáj)
Hím nimfák mellé vettünk egy párt, elvileg tojó de már nem vagyunk biztosak benne.
Tudom, hogy nehéz képről megállapítani de nagyon örülnék neki ha valaki tudna segíteni.
Egyébként kb. 1 éves.
A képek:
Én is agy tudtam, ezért kezdtem el gyanakodni arra, hogy fiú. :(
Azt hiszem kezdhetek egy tojó után nézelődni...
nagyon édesek :) nekünk is van egy pont ilyen :)
egyébként az ilyen színűek általában hímek, a világossárgák szoktak általában lenni tojók.
onnan lehet megállapítani egy papagáj nemét, h a csőrénél az a bigyó, ami az orra, az ott ha szürke akk fiú, ha ilyen bőrszínű, akk lány.
Nekem is nimfáim vannak, és a tojó teljesen szürke, és a him az amelyik sárga. Én is ugy tudom, hogy a narancssárga folt az arcukon ami megkülönbözteti őket, de csak akkor jöttem rá, hogy melyik a fiú, és melyik a lány amikor a szürke tojást tojt.:) Gondolom ezek után ő nem lehet fiú.
Én a tiédet is tojónak néztem volna, bár előttem mindenki himnek tippelte.
ahogy nézem mind a kettő HÍM. és még adnék egy két tippet hogy mit tegyél be a műanyag ülőrudak helyett. valami olyan ágat ami nem mérgező és nem permetezett gyümölcsfa ága.
lehetőleg olyan vastag legyen hogy a körmüket is koptassa kicsit azaz ne ilyen 1 cm vastag legyen.
ha lehet egy csőr koptatót is tegyél fel nekik mert túl fog nőni a csőrük és még egy kis vitamint is visznek be a szervezetükbe ha azt "rágják". és bocs ha a leírtak közül mind benn van csak a képen nem látszik :D
Csőrkoptatójuk van, ág a kalitka alján van, illetve rendszeresen kapnak fűzfaágat, amit pár óra alatt el is pusztítanak. Szoktak kapni mindenfélét de most tavasszal inkább friss dolgokat. :D
De azért köszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!