Szerintetek melyik papagájt válasszam? kék sárga ara, rózsás vagy csupaszszemű kakadut? És miért?
Szerintem nézz körül, melyiket hogyan tudnád beszerezni, mert ebben is lehetnek különbségek. Megbízható tenyésztőt keress, hiszen a madár akár 50-80 évig is veled lehet, tehát nem mindegy, hogy egészséges, jó idegrendszerű, kiegyensúlyozott-e. Beszélj több tenyésztővel, kérd ki a véleményüket, hogy szerinted melyik illene hozzád. Ők ismerik a legjobban az adott faj igényeit. Tényleg fontos, hogy gondold át jól a lehetőségeket, és ha pl tenyésztőket kérdezel, ne hazudj! (Tehát ne mondd, hogy olyasmit biztosítanál neki, amit most nem tudsz).
Egy nagypapagáj tartásában a madár ára a legkevesebb. A megfelelő méretű lakhely, és kellékek beszerzése nem egyszerű. Sokszor külföldről kell rendelni, és hónapokig tarthat, mire mindent beszerzel és madár biztossá teszed a lakást. Mert bizony rombolni fog, mindent. És ha egyszer beindul, képes órákig kiabálni. Tehát olyan, mintha évtizedekig egy 1-2 éves kisgyerekről kellene gondoskodnod, csak erősebbet "harap".
Tehát kérdezz meg több hozzáértőt, és azt a fajt válaszd, amelyiknek mindent meg tudnál adni, amire szüksége van.
igen ezt a kiabalost ismerem hihi
agyon koszi
Azt, amelyikkel ilyeneket lehet csinálni:
A kék-sárga arát vagy a sárgabóbitás kakadut. Nekem mind2 van, hímek, 4 évesek, és nem igaz, h nem lehet egyedül tartani őket, mert nincsenek egyedül: velem vannak. Én személy szerint majdnem az egész napot velük töltöm, és szabadon élnek a házba, csak aludni meg enni járnak be a helyükre, amúgy külön "ketrecük" van és óriás méretű. Jól megvannak egymással és igen, azt is tudom, h ezek akár 80-100 évig is elélhetnek. Nagyon intelligensek, és emiatt tudják, h csak a kaliba végezhetik a dolgukat! Beszédet is utánoznak elég intenzíven, de nem ez a lényeg. Amúgy ha sokat foglalkozol velük, nem óbégatnak-rikácsolnak egész nap(csak a nap kb. egytizedébe kiabálnak, és akk rombolnak is, így legyen velük foglalkozva; meg persze fajátékuk is legyen a többméteres ketrecükbe, h ne a szekrényt rágják pl), de pl. akkor is ordíthatnak, ha elfogyott a vizük/eleségük.
Nagyon cukik, imádom őket, és nekem azelőtt csak középtermetű madaraim voltak.
A boltokba vehetsz nekik nagypapagáj-eleséget
de kapjanak emellé zöldségert-gyümit is, csak avokádót ne abba meghalnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!