Hullámos papagájt hogyan kell megszelidíteni?
Ha párban tartod is ugyanúgy meg lehet, csak akkor nem téged fog a párjának tekinteni, és nem őrül bele ha egyedül hagyod. Én először biztonságos, kisebb szobában engedtem ki őket. Ha már eleget repültek és kezdenek fáradni akkor egyszerűbb. Ismertesd meg őket néhány olyan étellel, amit csak tőled kaphatnak. Először elég nehezen fogadják majd el, de ha sokat vagy a közelükben menni fog. Beszélj hozzájuk sokat, halk egyenletes hangon.
Én úgy oldottam meg, hogy a kalitkában csak a magot kapták, a gyümölcsöt, lágyeleséget, nasit pedig tőlem kézből, vagy letettem valahova a szobában, ahol nyugodtan maszatolhatnak. Így a repüléshez és az emberhez hamar pozitív érzelmeket csatoltak. Kezdetben nehéz lehet, de szerencsére nagyon kíváncsi madarak. Az első pár napban csak tegyél könnyen elérhető helyre játékokat vagy finomságot és hagyd nyitva a ketrecet. Ha többen vannak, bátrabbak.
Legyél velük sokat, etesd őket kézből fürtös kölessel, kinn a szobában barátkozz velük.
Nem nagy dolog csak sokat kell ismételni mindent.
És 2-3-4-5-6-7-8-9-10-... madár ugyanúgy megszelídíthető sőt sokszor 2 előbb szelídül mint 1. Arról nem is beszélve hogy a madár jólétéhez kell a fajtárs.
Hullámosoknál általánosságban elmondható(tehát vannak kivételek!) hogy a hímek előbb és könnyebben szelídülnek és őket követik a tojók vagy a tojók bizalmához egy kicsit több munka kell. Fő a türelem és az ismétlés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!