Találtunk egy kismadarat az udvarunkon, mit tegyünk vele?
Elég sok a macska nem is nagyon értek a madarakhoz... sztem veréb lehet Mit adjak neki enni? főztem tojást, jól felvizeztem pipettával adtam neki. 1x2x nxitotta csak nagyra a száját. Tegnap találtuk még életben van, szóval sztem esélyes, nem?
kiraktam az udvarra egy ketrecbe berepült hozzá 1-2 madár de utólag azt mondom csak a kajáját ettékmeg. Mit tegyek vele?mit adjak neki? csonti a horgászboltból? Segítsetek...mit, menniyt?
Vidd be a lakásba ne maradjon a ketrecben!Még el is vihetik más madarak!
Egy kis vackot készíts neki,valami fészek félét levelekből,gallyakból és abba tedd bele.
A csonti jó ötlet,de 2 óránként ennie kell!
Éjjel-nappal!
Míg meg nem esősödik.
Adj neki egy esélyt és segíts neki életben maradni.
Tegyél be neki tálkában magot, kölest pl. és vizet.
Van valami baja, vagy csak gyenge?
Ügyelj, hogy árnyékban legyen.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__madarak__826199-talal..
Ebben a kérdésben is vannak jó ötletek!
Én egy cinkét neveltem otthon, majdnem egy hónapig, már repülgetni is tudott, de sajna elpusztult. Viszont, amit én adtam neki:
állatkereskedésben bébi-madáreleség táp, vízzel kell higítani, azt pipettával, kukacot összepréselve.
Remélem, neked nagyobb sikered lesz!
Elsőnek: szerinted nem kerestem a fészket? nem hibáztam azzal, hogy összefogdostam... A szomszéd macskái itt lesték, esetleg jobb lett vna otthagynom.... bár te nagyon okos vagy , biztosan jobban döntöttél vna. A természet rendje szerint már nem élne... túlélte az éjszakát és ma találtunk egy másikat is ugyanitt.... min2 eszik és a kezünkön ülnek nem akarnak elrepülni, nem csapkodnak meg iylneke, szépen ülnek a kezünkön. Nagyon aranyosak. Sztem pár nap és megtanulnak repülni és akkor mehetnek az útjukra... Nemtom miért kell ezért elítélni az embert... majd legközelebb végignézem, hogy hogyan szórakozik velük a macska...
Lényeg a lényeg, 2en vannak és esznek isznak ezerrel... A csonti nagyon bejött nekik! :) amúgy vannak naposcsibéink, itt keltettük ki őket... és beraktuk hozzájuk 1külön dobozba éjjelre, szóval nem fáztak... nApközben meg árnyékban vannak egy elég nagy dobozban, aminek rácsot tettünk a tetejére. Sztem nem hibáztam! Tudjátok mit!! VÁROM A VÉLEMÉNYEKET!!!!! MINENKI ŐSZINTÉN NYILATKOZZON A TÖRTÉNTEKRŐL!!!
Ezen a linken elolvashatod mit kell tenni ha az ember madárfiókát talál. Egy részletet azért kiemelnék: "...rengeteg bejelentést kapunk megmentendő madarakról. Pedig a legtöbbjük nem árvult el, ezért a LEGNAGYOBB SEGÍTSÉG SZÁMUKRA AZ, HA NEM FOGJUK BE, ha pedig már megtettük, a megtalálás helyén mielőbb elengedjük őket."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!