Francia vedlés orvoslása. Hogyan?
Likvidálás alatt azt érted remélem hogy keresel nekik olyan gazdát ahol nincs más madár és tisztában vannak a madarak betegségével, vállalják hogy ellátják életük végéig a madarakat.
Mert igen a francia vedlést okozó lehetséges 2 vírus rettentő fertőző és az összes madaradat ki kell vonni a tenyésztésből. Kedvencnek viszont tökéletesek csak nem kerülhetnek más madarakkal egy légtérbe, lehetőleg egy házba se.
Másrészt a helyedben jó alaposan megfontolnám az újabb állomány beszerzését illetve pontosabban azt hogy honnan szerzel be ugyanis a beltenyésztés, vérfrissítés kihagyásával is összekötik a franciavedlést. Csakis olyan tenyésztőtől szabad madarat venni akinél sosincs ilyen probléma és tenyésztőként neked is foglalkoznod kell a vérfrissítéssel, különböző vérvonalakkal.
Tehát nem kereskedésből származó vagy ingyen szerzett esetleg börzéről szapiktól összevásárolt madarakkal kell tenyészteni hanem tenyésztőtől kell személyese venni a (netán zártgyűrűs) madarakat attól függően milyen génekkel rendelkeznek, milyen "típust" akarsz tenyészteni.
Hát nemhiszem.hogy beltenyésztés,mivel elég sok helyről vannak, biztos valahonnan onnan is hurcoltam be.
De valahol azt olvastam,hogy elég csak a rossz párokat eltávolítani,mert nem biztos, hogy vírus okozza(bár itt ezt kétlem). De azt nem értem, hogy az a madár amelyik eddig jól nevelt,akkor az a vírus miatt hogy tud elfelejteni nevelni(mert ugye az első 2 hétben rosszul etetik őket elméletileg). Vagy esetleg a vírus valamilyen fiókák számára fontos fehérjét kivon a szülők szervezetéből. A helyüket mivel lehetne fertőtleníteni?
Circo vagy polyoma vírus okozza.
Gyógyíthatatlan. Rengeteg hullámos hordozza de ahol szemmel is látható tünet is van ott teljesen egyértelmű a jelenléte, nem kellene a tuti fertőzött madarakkal tovább tenyészteni.
A vírus okozza hogy kihullanak a kicsik evező és farktollai tollai, deformáltan nőnek vissza vagy sehogy illetve a többi toll elvesztése sincs kizárva. A circo még az immunrendszert is támadja mint a human AIDS.
Hirtelen ezt találtam:
Olvasgattam már én is mindenhol utánna.
Mivel lehetne fertőtleníteni helyüket? Akkor a fészkek is kuka,gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!