Apukámék nem nagyon szeretnék, de én igen, hogy legyen egy akármilyen madaram, viszont nemrég volt a szülinapom és a nagymamámék egy kanárit akarnak hozni nekem! Mit tegyek, mondjam meg a nagymamáméknak, hogy ne hozzanak, vagy hozhatnak?
Olvass utána hogyan kell tartani. Ittvan egy 'díszmadárszaki' remélem megszólal. Amit fontosnak tartok, ha hím+tojó, és tojást rak a tojó, akkor kell nekik kálciumot adni. Veszel egy 500mg-os egyszerű kálcium tablettát, porrátöröd, és ráhinted a lágyeleségre, reszelt-főtt-tojás,sárgarépa, alma(ez azért FONTOS, mertha túl sokat tojik, kiürül a Ca a szervezetéből, nem tud tojáshéj képződni, nem tudja megtojni, és elpusztul-már megjártam, azért mondom)
Szeretik nagyon a megmosott salátalapit. Természetesen kanári magkeverék és víz mellett(amibe szintén lehet vitamint tenni, azt állatpatikában vagy inkább kanáritenyésztőtől kérj)
REmélem a tiltás ellenére azért most hogy mégis lettek kanárik a szüleid megadják hozzá a kellő támogatást főleg anyagiakban mert anélkül nehéz lesz főleg a madaraknak...
Mekkora helyen vannak most? Mert legalább 100cm hosszú ketrec kell nekik.
Magkeverékből a drágább de jobb minőségű Versele-laga márkát ajánlom.
Ülőrúdnak különböző vastagságú faágakat tegyél be, az ágak lehetnek ferdék,elágazóak is nyugodtan. Jó ha készítetek nekik ágakból hintát, és ha tesztek be úgy legalább egy ágat amire ha rárepülnek akkor fel-le mozog alattuk mert az egyik fele nincs rögzítve.
Olvassatok utána mindennek de ne elégedjetek meg 1-2 oldal elolvasásával mert sok téves dolog is van a neten, minél többet olvasol annál több mindent tudsz és annál könnyeben szűröd ki a hülyeségeket. Sose lehet eleget tudni.
Most olvasom, hogy megoldódott, azért olvass utánuk alaposan, hogyan kell tartani, ja, és keressetek a környéketeken egy jó madaras állatorvost arra az esetre, ha szükség lenne rá. Kevés a madaras doki.
Mageleségben viszont én megjártam a hírneves zárt csomagolásúakkal, hogy penészes volt, azóta csak olyat veszek, amit a csomagolásán keresztül látok, hogy néz ki. Lehet, hogy noname, de legalább nem ér meglepetés, ha kibontom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!