Visszajönnek a sirályok?
Vettem egy felújítandó házat; melynek a kertje végén egy kb 4 hektár területű tó van. Mikor megnéztük a házat juni közepén, voltak ott sirályok (25 db kb), de sajnos augusztusban már eltűntek, pedig úgy tudom nem költöző madarak. Az is fura, hogy javában maradt még az augusztusból és mégis leléptek :( Várható, h visszajönnek? Ez a "kiruccanás" jellemző rájuk? Vagy esetleg komolyabb oka lehet, pl. csökkent a halállomány és emiatt esetleg nem is várható, h visszatérnek?
Munkagépek is dolgoztak akkoriban a tó mellett, ilyen verziót is hallottam, h az zavarhatta meg őket.
A tavon vannak vadkacsák is, ezek vígan ott éldegélnek, illetve egyéb állatok is, kócsag, gólya is megfordult már azóta ott pl...Tehát ha pl mérgezést szenvedett volna a tó akkor gondolom a vadkacsák sem vígan lubickolnának ott, mert a helyi folyóban is vannak vadkacsák, tehát lenne helyük, ha nem stimmelne vmi a tóval.
hát ha én azt tudnám....azt hiszem simán narancssárga volt a csőrük és csak szürke szín volt bennük, fekete nem volt.
És ez az átvonulás mennyi ideig tart?
Lehet nem is baj, h csak egy ideig vannak mert lehet idővel az agyamra mennének, nélkülük nyugis a tó, és ennek is megvan a maga szépsége, talán a vadkacsák aktívabban "mozognak" így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!