Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mikor kell először enni adnom...

Mikor kell először enni adnom neki? Mit adjak neki?

Figyelt kérdés
Ma délután kiesett a fészekből egy frissen kikelt fióka. Csőre, szeme zárt. A "fenekén" még ott a szikzacskó. Puha, meleg dobozba tettem. Szeretném megmenteni az életét.
2010. máj. 27. 21:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem lehetne visszarakni a fészekbe?

Így nem sok esélye van szerintem.

2010. máj. 27. 21:37
 2/12 anonim ***** válasza:
szerintem sincs sok esélye,de azért próbálkozhatsz,ha semmi esély rá,hogy visszatedd a fészekbe.Először is nagyon melegen kell tartanod-tegyél köré vattát v vmi hasonlót,takard be.A kaját szerintem már másnap kérni fogja,tátogatni a csőrét.Olyat adj neki,amit természetesen is enne.
2010. máj. 27. 21:40
 3/12 anonim ***** válasza:
Mi egyszer egy kis verebet mentettünk meg így, bár az nagyobb volt. Mindenképpen legyen jó meleg helye, ha kéri a kaját, akkor meg óvatosan próbáld a csőrébe tenni, tényleg azt kéne talán, amit az anyja is adna neki. Mi szemöldökcsipesszel etettük a verebet, otthoni kajával, de ehhez nem értek. :) A legjobb az lenne, ha visszatennéd a fészekbe persze.
2010. máj. 27. 21:43
 4/12 anonim ***** válasza:
Hát a baromfiknak darabolt tojásból, apróra darált gabonafélékből, esetleg egy kis lucernából, mindezt tejjel leöntve jellegű lágyeleséget szoktak adni napos korban. De nem tudom ez milyen madár lehet. Mindenesetre az apróra vágott tojással nagyot nem tévedhetsz. Keresdd meg a helyi madarász egyesületet minnél előbb! Abba pedig ne heccelj sok reményt, hogy meg fog maradni. A természetes úton nevelkedő fiókák között is nagy az elhullás napos korban. Ez az evolúvió. Sok sikert!
2010. máj. 28. 05:12
 5/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Esetleg még egy kis kézmeleg túrómorzsalékkal is próbálkozhatsz. De mondjuk, nagyon nem mindegy milyen madár ez. :)
2010. máj. 28. 05:13
 6/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget. A fészek olyan magasan van a tető alatt, hogy csak sejtjük a helyét. A verébfióka már eleven, tátogatja a csőrét. Ma veszek neki "bébipapit" az állatkereskedésben. Én bizakodom...Olyan édes, ha látnátok!
2010. máj. 28. 10:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Szurkolok! Majd írd meg, hogy mi lett vele. :)
2010. máj. 28. 11:22
 8/12 A kérdező kommentje:
szerencsére vettünk légylárvát és azt adjuk neki nagyon jó étvágya van :)
2010. máj. 28. 15:45
 9/12 anonim ***** válasza:
És mi lesz vele ha nagyobb lesz?
2010. máj. 29. 10:19
 10/12 A kérdező kommentje:
sajnos ma meghalt. :'(
2010. máj. 29. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!