Mit csináljak ha ta táltam egy sebesült galambot? Az utcán mentem megláttam egy fekvő galambot, bármit csináltam nem reagált és nagyon megsajnáltam ezért a pulcsimban haza hoztam.
Próbáld felvenni velük a kapcsolatot, hátha tudnak segíteni.
Nagyon szép, amit teszel a galambért! :) Majd írd meg, hogy hogy alakult a sorsa.
Nézd meg a szegycsontját, középen a hasán, mellén. Ha nagyon kitapintható, penge, nincs mellizom a madáron, akkor rossz a kondija, valószínű beteg.
Ha jó a kondi(van hús rajta), akkor baleset érhette. Ezt állatorvos tudná pontosítani mindkét esetben. Dr.Berta Krisztián pl.
Mindkét esetben óvatosságot ajánlok:maszk, kézmosás. Mondjuk ez minden ismeretlen állatra érvényes.
jaj nem megnézni kell, kitapintani.
meg kell fogni, két kézzel, a szárnyait a testéhez, hogy ne vergődjön.lehetőleg sötétben kellene megfogni, akkor könnyebb talán. nehéz így, tapasztalatlanul.nekem sokminden természetesnek tűnik, ami másnak nem az.
a galambmenhelyek általában azt mondják,tele vannak. mindenütt ezt mondják. úgyhogy a jószívű civilekre vannak bízva.
Szerintem a galambok se a patkányok nem undoritoak.A patkányt saját tapasztalatból tudom ugyanis van egy patkányom aki egyáltalán nem undorito.Es az utcai patkányok is csak a környezetük miatt piszkosak.Ès mostmár a galambról is tudom hogy nagyon aranyos ès hűsèges.
Kèpzeljètek elrepült ,de másnap visszajött enni kb 2 óra körül ès azóta minden nap visszajön.
:)
ennek nagyon ürülök:) hozzánk is voltak galambok, akik évekig visszajártak. Elhozták a párjukat, meg a fiókákat is bemutatni(a fiókák rettenetesen félénkek). a higéniai szabályokat azért tartsd be, kézmosás, ürülékkel/tollakkal járó takarításkor maszk. De a tudtommal 2 elkapható zoonózis is antibiotikummal nyomtalanul gyógyul.Nem egyszerű elkapni. Veszélytelenebbek mint a kutya/macska mert mégcsak nem is emlősök.
Amúgy érzik, hogy ki a jó ember.
#5: yourself!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!