Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit csináljak galambok ellen?

Mit csináljak galambok ellen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az erkélyemre akarnak telepedni a galambok. Hónapok óta küzdök velük...úgy érzem mindent megpróbáltam...

Olvastam, hogy vízipisztolyozzam le: működött is 1 hétig, utána szinte a képembe röhögnek...hiába spriccelem, csak néz, nem repül el.

CD-ket lógattam ki, a nylon-ok zörögnek az erkélyen: 2 hétig volt hatásos, mostanra semmi haszna.

Nem engedem odarepülni, elhessegetem, de 5 perc és visszajönnek...

Amíg ma délután pihentem egyet, már fészket raktak...

Valami drasztikusabb módszer kell: arra gondoltam kiteszek hagyományos egérfogókat. Szerintetek?

Légyszi ne jöjjenek azok, hogy ez durva, meg stb...aki ezt mondja még nem volt ilyen helyzetbe az tuti...

Vagy esetleg más javaslat?

2017. aug. 18. 15:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Minél nagyobb durranással el lehet őket üldözni. Sokféle módon létre lehet hozni. Gyerekkoromban durranógázt szoktam robbantani, de azzal hozzáértően kell bánni mert megrepedhet az ablak is ha nem jól "méretezzük", sőt balesetet is okozhat.
2017. aug. 18. 15:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Egesz egyszeru es olcso vegyel damilt[horgaszzsinor] azt a balkon korlat [erkely] szele fole feszits ki 3-4 sort [kb 3-4 cm rre egymas fole] nem latni nem zavarja a latkepet de a galamb nem tud leszallni a korlatra mert eloszor oda ul le onnan ugrik be az erkelyre ha nem biztos a "talaj alatta felrepul ujra probalja ujra felugrik es elobb utobb oda nem megy mert tudja nem tud "landolni"
2017. aug. 18. 16:00
 3/7 anonim ***** válasza:

Hasonló problémám van nekem is de bántani nem akarom őket mert az ember beépít mindent így közös az élőhelyünk, nekik is joguk van élni.

Arra gondoltam hogy veszek valami nagyobb rögzíthető műmadarat, láttam oszlopra kötözött művarjút erkélyen ebből jött az ötlet.

2017. aug. 18. 16:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Ragadozómadár képpel el lehet őket riasztani.Sas, héja..
2017. aug. 18. 17:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Galambokat tartok.Előbb vagy utóbb megszoknak szinte mindent.De 1 valami van amitől félnek az pedig a ragadozó madár.De attól nagyon.Próbálj beszerezni kitömött vagy müanyag ragadozó madarat.És ne legyen mindig kint.Vagy délelőtt vagy délután.Változtasd.Így nem fog nekik tetszeni.
2017. aug. 18. 19:57
 6/7 anonim válasza:

Nálunk is volt műanyag varjú, de szó szerint leszarták. :D Először persze szokatlan volt nekik, de aztán megszokták. Amúgy nagyon érdekes, hogy mennyire urbanizálódtak, alkalmazkodó kis állatok, ezzel nem is lenne baj, csak hát mindent teleszarnak.

Sok szerencsét és készülj fel a hosszú és kemény küzdelemre :D (bár, ahogy olvasom, már tart egy ideje)

2017. aug. 21. 13:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Varjútól minek félne de tényleg??Ezt melyik találta el?Karvaly,Héja és ölyv kell nem varjú meg bagoly stb netán szürkegém
2017. aug. 21. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!