Tegnap találtunk egy beteg madarat, aki valószínűleg kieshetett egy fészekből, és egy ideje már ott lehetett, mert nagyon rossz állapotban van. Próbáltuk megitatni, meg magokkal etetni,de nem igazán reagál semmire sem. Kezdek komolyan aggódni miatta. Van ötletetek,hogy hova kéne leadnom ahol meg tudják gyógyítani, majd szabadon engedni?
Szia! Vidd el állatorvoshoz, ő tudni fogja, hová kell fordulni (és lehet, hogy ő maga megteszi). Amikor én sebesült hollót találtam, kezelés után a helyi vadaspark vette át, de vannak madárvédő egyesületek is, amik befogadnak ilyen kis árvákat.
2017. aug. 3. 08:39
3/9 anonim válasza:
Ezt nevezik természetes szelekciónak. Megpróbálhatod megmenteni, de az is lehet, hogy nem véletlenül esett ki a fészekből.
2017. aug. 3. 08:41
4/9 anonim válasza:
esetleg hívhatsz állatvédőket, ők fognak tudni tanácsot adni, vagy elviszik valahová. nálunk amikor a gólyákat valami szerencsétlenség éri, nekik szólunk.
2017. aug. 3. 09:07
5/9 anonim válasza:
Védett madár esetében állatvédők, állatorvos. Nem védett esetében ne hagyd szenvedni, vidd el az állatorvoshoz.
2017. aug. 3. 09:23
6/9 anonim válasza:
Olyan könnyen dobálóztok ezzel az állatorvos szóval. Mintha az ingyen csinálna bármit is. Mert saját állat esetén igen, állatorvos annak minden költségével együtt, de mist egy talált madár miatt nehogymár a kérdező fizessen 15-20 ezer forintokat.
Inkább vmi madárvédő egyesületnek szóljál, hátha tudnak segíteni.
2017. aug. 3. 09:40
7/9 A kérdező kommentje:
Igen az állatorvost n is azért szeretném kikerülni,mert ugyan nagyon sajnálom a madarat, de nekem nincsenek fölös tíz-húsz ezreseim erre. És kerestem már valami helyet neki de sajnos az internet nem sokat dobott ki. Tudtok adni valami madárvédő egyesület elérhetőségét? Budapesten vagy könyékén lenne a legjobb.
2017. aug. 3. 10:07
8/9 anonim válasza:
Budapesten kapásból mondok hármat ahol ingyen átveszik.
Exopet(Fióka és madármentés keretén belül)
Állatorvosi egyetem vad és exotikus szak Pazár Péter
Dr.Berta Krisztián.
Állatkert
Hortobágyról is lehet, az MME-től is lehet tanácsot kérni.
ez 5
Ha a beteg madár fészekből esett ki akkor fióka, jó lenne tudni a fajtáját. Minden madárfióka fehérjét kell egyen, tehát főtt tojás, lisztkukac, NEM CSONTKUKAC, NEM!!!
ezt azért írom mert egy előző kérdező épp kinyírt egyet vele.
2017. aug. 3. 11:01
9/9 A kérdező kommentje:
Idő közben felhívtam az állatkeret, és mondták,hogy át tudják venni ma is és holnap is. De a madárka is kezd jobban lenni, kapott fehérjét, és már iszik is. A lába miatt azért el fogom vinni az állatkertbe, de úgy néz ki,hogy holnapra már bőven jól lesz. Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!