Találtam egy galambot a mező és a város határánál. Nem tud repülni. Kérdéseim lennének?
Ha a kondiciója rossz, valószínű, hogy beteg. Ha a széklete zöld, híg, zselészerű, bűzös, nyálkás, bárhogy rendellenes(normál széklet gombszerű) bél/emésztőrendszeri problémára(pl.szalmonella)utal.
Ha váladékozik a szeme, légzése nehezített, tüsszög, köhög, taknyol, akkor légúti. Mindenképpen szükséges lenne maszk viselete. A madár megfogása után kézmosás!
Elkapni betegségeket nem könnyű,ha megtöténik antibiotikummal nyomtalanul gyógyul(ornitózis pl.)
Ha a kondíciója jó, akkor elképzelhető hogy balesetet szenvedett. Mindenképpen ajánlom állatorvoshoz vinni
exopet
állatorvosi egyetem vad-exotikus szak
A kondiját a mellizmán kell ellenőrizni.ha a szegycsontja kiáll mint a penge, akkor rossz, ha elég hús van rajta akkor jó.
Dobozban ajánlott tartani, zajmentes stresszmentes helyen.
majdnem mindent meg lehet gyógyítani. akkor lehetséges szalmonellózis(a leggyakoribb), arra furazolidont szoktam adni de lehet Magyarországon nem forgalmazzák. Állatpatikában, galamtenyésztőknél tudnak ajánlani megfelelő készítményt. Vigyázni az adagolásra, és probiotikumot is kéne kapjon(antibiotikum mellé)
Pár szemet-főtt búzát-esetleg meg lehet próbálni lenyomni. nekem is volt ilyen esetem, másnap már magától evett(gyógyszer mellett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!