Kezdőoldal » Állatok » Madarak » FONTOS! Mi baja lehet a...

FONTOS! Mi baja lehet a kisrigónak?

Figyelt kérdés
Tegnap találtunk a kertben egy feketrigó fiókát. A kutyák vagy a macska bántották volna, a fészket pedig nem találtuk, úgyhogy jobb helyett behoztuk. Szegény nagyon csipogott, tátogott, úgyhogy , mivel más ilyesmi nem volt, virslit adtunk neki, egész pici darabokban. úgy másfél centinyi virslikarikát evett meg összesen. most pedig nagyon rosszul néz ki: a fenekén ül, a lábát előre, a fejét hátra nyújtja, és feborzolja a mellkasán a tollakat. vizet adtunk neki és adunk most is, kicsit mintha jobban lenne tőle, de félek, hogy ez csak átmeneti állapot. Fel lehet fújódva a virslitől (amúgy még nem lejárt, sima Füstli volt.)? vagy mi baj lehet szegénykével?
2010. máj. 21. 14:33
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
kifelejtettem, a virslit tegnap este 7 körül kapta.
2010. máj. 21. 14:35
 2/15 anonim ***** válasza:
75%
Inkább gilisztát kellet volna neki adni. Lehet hogy a fűszeres nem teljesen jó neki.
2010. máj. 21. 14:40
 3/15 anonim válasza:
na figyelj en egy szaldobagyi kigyurt allat vagyok ha az a nyamvadt madar tatog akkor tegyel bele vmi ferget es kopj ra hogy lecsusszon ha meg szarik akkor csinalj neki masik feszket nem javaslom hogy koztetek aludjon ha nem akarsZ EGY VERFOLTOT AZ agyadba meg szurni fognak a bordai a virslikarikatol fingik azt ne adj neki meg fosik amugy a madarak is a fenekukon szoktak ulni nem labon ha fel van fujodva akkor bufiztesd meg lehet hjogy megfazott
2010. máj. 21. 14:41
 4/15 anonim ***** válasza:
utolso,de okos ember lehetsz!
2010. máj. 21. 14:55
 5/15 anonim ***** válasza:
menj el a maunika showba es ott add elo magad,biztos jot nevet majd a sok paraszt a bunko stilusu vicceiden..
2010. máj. 21. 14:56
 6/15 anonim ***** válasza:
Én is találtam egyet,szintén tátogott és2 macskát elkellett zavarnom,mert meg akarták enni. Én párizsit adtam neki,vékony csíkot,de reggelre elpusztult. :(
2010. máj. 21. 17:33
 7/15 A kérdező kommentje:
a "miénk" most mintha kicsit jobban lenne, kapott vizet és egy csontit, most alszik. majd kiderül, mil lesz vele. reménykedjünk : )
2010. máj. 21. 18:06
 8/15 anonim ***** válasza:
A fiatal rigók aránylag hamar kiugrálnak a fészekből. A szülők, még így etetik őket egy darabig. Itt, ott ahol éppen vannak. Az ilyen madarakat nem kéne piszkálni, mert a szülők még visszajönnek, csak éppen vadásznak. Ha macska van a közelben, az más, de akkor is inkább a macskát kéne megszüntetni. Ha már nincs más, akkor végső megoldás bogarak, giliszta, főtt tojásfehérje, sajt, nyers szárnyashús apró cafatokban. De nem fűszeres virsli, meg parizer! Esetleg macskakonzerv. Külön víz nem kell neki, (a szülők sem adnak) hanem a falatokat egy kicsit áztassuk, ha kell.
2010. máj. 21. 21:26
 9/15 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. A talált fiókákról!

[link]

2010. máj. 21. 21:42
 10/15 anonim ***** válasza:

1. Nem kellett volna felvenni a fiókát, mert a rigók részben fészekhagyó madarak.

2. Nem kellett volna neki virslit adni.

Tudod, mit eszik az a madár? Tudod, mi a jó neki? Értesz hozzá? Mert ha nem, akkor kár abajgatni, csak neki teszel rosszat!

2010. máj. 22. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!