Egyedül maradt fiókáknál mi a teendő?
Tegnap kiszúrtunk egy feketerigó fészket a szomszéd fenyőjének azon ágán, ami átlóg hozzánk. Nagyon aranyosak voltak, látni lehetett, ahogy az apjuk etette a csöppségeket.
Ma reggelre azonban az apa madár holtan feküdt a földön. A kicsik valószínűleg egyedül maradtak, de reméljük, hogy felbukkan még az anyjuk.
A fészek nagyon fent van, próbáltuk elérni létrával, hogy adhassunk nekik gilisztát, de sajnos nem érjük el.
A madártani egyesület honlapján azt írják, hogy előfordul, hogy ez történik, sok fióka hal meg, de én nem szeretném ha ez történne... Hívjam ki az állatvédőket?
Akkor kijönnek ilyen esetben? Az jó! Csak mondom, az a gond, hogy a fa nem a miénk... de a fészek viszont a mi telkünk felett lógó ágon van.
Egyelőre akkor figyelem, hogy a nőstény jön-e.
Én nem tudom mi a f_sz van ezekkel az egyesületekkel. Akkor mozdulnak meg, ha esetleg van sajtólehetőség benne. Természetesen tisztelet ha van kivétel. A tűzoltók jöttek ki egyszer, miután körbetelefonáltam Magyarországot.
A tapasztalatom ugyan ez. Mondom, ott a fióka, nincs esélye, és akkor jönnek ezzel a c'est la vie szöveggel.10év mentés után lassan meg tudom ítélni, mikor kell segíteni és mikor nem.
Én értem, hogy nincs kihalófélben a feketerigó, de akkor mi a szarért csinálnak egyesületeket, alapítványokat?
Ezt is megmondom. Azért, hogy felvegyék a pályázat pénzeket, támogatásokat. Nem mondom, lehet valamikor nemes cél volt, mint a kommunizmus.
Nagyon sajnálom. Én egy vetésit kellett végignézzek, ahogy elpusztul,mert egészségügyi okok miatt sajnos többet nemigen foglalkozhatok madármentéssel.
Egyedül civilek segíthetnek, esetleg a katasztrófavédelem de az csodaszámba menne. Keresni kell egy szomszédot akinek nagyobb a létrája, vmi ilyesmi.
Sajnos eddig már majdnem biztos, hogy elpusztultak.
Az MME-től sok jóra ne számíts! Én is azt tapasztalom, hogy csak a támogatásokra hajtanak és a megjelenésre...
Magam részéről azt nem is várom el, hogy egy ilyen gyakori madár, mint pl a fekete rigó, ők maguk kijöjjenek, segítsenek. Szerintem biztos is, hogy nincs erre kapacitásuk, annyi ilyen történik. De....
De hogy ha én magam hajlandó vagyok venni a fáradtságot, hogy megmentsem xy madarat, csak ebben-abban bizonytalan vagyok és megkérdezem az MME-t, és ő nem válaszol, csak helyette küld egy linket, ami a honlapjuk szerintük irányadó oldalára vezet, de közben semmi hasznos infó nincs ott, az mindennek a teteje!
Nem egyszer kerestem már őket emailben. Csak akkor, ha sehol nem találtam választ a neten a kérdésemre, az MME oldalán se... És sose tudak érdemi választ adni, mindig magamra maradtam, magam döntöttem, pedig ők a szakértők...
Beszélni tudnak, madárgyűrűzni tudnak, ovis programokat tudnak csinálni... De hasznos tudást vagy segítséget adni nem.
Hát sajnos ez az egész országra jellemző. Akkor van segítség, ha van hozzá hírverés is... mindent kifelé csinálunk, a látszat kevdéért...
Sajnos a fészek azóta kiürült, bizonyára elkapta a piciket a szomszéd macskája. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!