A pingvinek is dínók?
Te nagyon idióta vagy! A ma élő madarak jelentős százaléka, úgy 90 000 faj theropoda dinoszaurusz! Nem tőlük származik, hanem az. Ez bizonyított tény.
Az én kérdésem pedig az, hogy a pingvin is ilyen? (Amúgy úgy sejtem, hogy nem, de nem tudom eldönteni)
Nem értem minek ír olyan aki egyálltalán nincs képben a világgal.
A madarak a hüllőmedencéjű dinoszauruszok Theropoda kládján belül a Coelurosauriák Maniraptora alcsoportjának, azon belül is az Avialae-nak tagjai...
A filogenetikus kaldisztika alapján, ami a rendszertan jelenleg használt szisztémája egy élőlénycsoport leszármazottjai még mindig ugyanabba a csoportba tartoznak: tehát igenis dínók!
Amúgy ha ilyen jól tudod, miért kérdezősködsz itt? Szerinted hány rendszertanász fog itt válaszolni?
Mivel még a rendszertanászok közül sem ért egyet mindenki a madarak dinoszauruszok közé való besorolásával (legalábbis mikor ezt tanultam, még így volt), mégis milyen válaszra számítasz? Ez olyan, mintha azon erősködnénk, hogy az ember most majom-e vagy sem. Nyilván az, méghozzá keskenyorrú, avagy újvilági majom, hiszen az az alá tartozó Hominoidea öregcsaládba tartozik.
Itt megtalálod a modern madarak kladogramját. Igen, a pingvin is ott van.
"az ember őse is a dinoszauruszokból alakult ki"
Ez nem igaz. Az ember őseinek, se más emlősnek semmi köze a dinoszauruszokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!