Madarakat szeretnék távol tartani a kertemtől. Szépek, meg aranyosak, de elég sokat piszkolnak a kerti bútorokra és egyéb helyekre is. Mit lehetne tenni macska beszerzés, madárijesztő kihelyezés és a műmadár kihelyezésén túlmenően?
Szomorúan hallom.engem meg a szomszédok macskái zavarnak. beszarnak a kertembe, teleszőrözik az udvart, allergiás asztmám van, egészségügyi problémát okoznak. Mit csináljak velük, lőjem le, mérgezzem meg? Évente több billió madarat nyírnak ki csak Észak-Amerika területén.
Hol laksz? Hacsak nem a városi galambkolóniák lepik be a kertedet, akkor az a pár darab ürülék a hét folyamán szinte semmi. Ez olyan, hogy a házban is kell takarítani, a kertben is.
Egyébként én hallottam ultrahangos "galambriasztóról", de úgy tudom nem igen hatásos.
Madárürülék, tisztázzuk.
Szalmonellát lehet kapni, ha az ember benyalja. De azt hamarabb el lehet kapni ételekből, vendéglőkből.
Ornitózis- általában galambászok vagy baromfitelepen dolgozó, higéniát nem betartó dolgozók betegsége, viszonylag ritka.
Elég kevés betegség van, ami emberre is veszélyes, mivel nem emlősök.
Aggodalomra nincs ok. Szabadlevegőn, néhány madár-pottytól nem fog senki megbetegedni.
Nem tudtad, hogy az UV kiöli a salmonellát.
Most már tudod.
Egy tag akinek tojótelepe van 10 éve, és soha nem betegedett meg tőlűk.
Húzz a kertedre hálót és abba mehet 20 macska
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!