Hogy szeliditsem meg a papagájom?
Először is nem szabad kiengedni, mert azzal még jobban elvadul!
Előbb a kalitkában kell megszelídíteni. Adni neki a kedvenc ennivalójából, benyújtani az ujjunkat, hogy ismerkedjen vele, majd a kezünket. És, ha ez a bizalom kialakult, akkor jöhet csak a kinti repülés!
De ugye tükör és csengő nincs bent neki?
sziasztok!
köszi a válaszokat!
hááát lehet h gáz de nem tudom milyen fajta :S
tuti h nem nimfa de olyan mint a hullámos csak más a csőre és kicsivel nagyon és nagyon színes , kár h nem tudok képet linkelni jol jönne a segítségetek :S
a neten utánna néztem de nem találtam hasonlót :S
azért nem tudom h milyen mert valentinnapra kaptam a barátomtól :)
megprobálom kiengedni ... de már kétszer kiengedtük és mindent levert.. nem megy vissza ... de legutoljára rászállt a vállamra de utánna probáltam megfogni .. de nagyon megcsípett ezért visszatettem mert nagyon megijedtem tölle :D ... amugy nagyon szeretem mindig beszélek hozzá.. fütyülök neki .. akkor válaszol.. ha elmegyek otthonról vagy kimegyek a szobából akkor mindig csipog annyira aranyos de ha megakarom etetni akkor megijed össze vissza szálldogál.. mindig elhalmozom sok sok finomsággal de inkább a zöldségeket szereti a gyümölcsöket egyáltalán nem ... valaki tud tanácsot adni még szeliditésben meg hogy milyen fajta papagáj lehet ? irjatok meg köszi az elöző kommenteket is :)
Sokféle papagájfajta van, így nem igen lehet megmondani.
Szép lassan szoktasd magadhoz! Ne akarj egyszerre mindent! Nem szabad kiengedni amíg nem szelíd! Én először ketrecen kívül simogattam egy kicsit a faroktollát. Aztán fokozatosan szoktattam, odanyújtottam neki a kis etetővödörét, és később megpróbáltam kézből is. 1-2 hét múlva már a tenyeremből evett. Jaunárban kaptam és mostmár rászáll a fejemre, a kezemre, a vállamra, velem együtt "tanul" (ebben csalakozom az előttem szólóhoz) és imád a poharamban fürödni, abban is csak ha tea van benne =)Egyszóval türelem! Előbb utóbb szelíd lesz! A tükör meg a csengő meg direkt jó neki. Az enyém mindig azon hintázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!