Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Papagáj szobatisztaságra...

Papagáj szobatisztaságra szoktatása? Ketrecbe küldés?

Figyelt kérdés

2 hete kaptam egy hullámos papagájt.Már kézhez szokott,de szeretném kiengedni.Eddig kétszer volt kiengedve(kb.2-3 órán át),én tanultam közben ő meg mellettem az asztalon bohóckodott :D A tollamat birizgálta meg a papírt tépkedte(a könyvemet is megcsócsálta picit xD)

Eljátszogatott,aztán vissza akartam rakni a ketrecbe,de nem nagyon sikerült.Végül ott ültem amikor magától bement enni ,én meg gyorsan becsuktam a ketrec ajtaját.

Ez történt a 2.alkalommal is.

Szeretném megtanítani neki,hogy parancsszóra bemenjen,szóval hogy be tudjam küldeni.Ezt hogy tudnám elérni ?

+Szobatisztaságra is megszeretném tanítani.Beválhat,ha úgy tanítom mint egy kutyát (megjutalmazom amikor jó helyre piszkít) ?

2017. ápr. 22. 11:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon gyakran, aktív időszakban pár percenként pottyantanak a hullámosok. Ilyen gyors emésztés mellett NEM lehet szobatisztaságra szoktatni. Másrészt a papagájokat amúgy se ajánlott még a nagyobbakat se nagyon akik 20-30 percenként pottyantanak mert kockázatos. Ha nagyon dicséred vagy netán jutalomfalatot adsz akkor könnyen az lehet a vége hogy tartogatja az ürülékét és csakis akkor akar pottyantani amikor jutalmat kap ezáltal komoly problémák alakulhatnak ki, bele is halhat. Szóval felejtős. A papagájtartás márcsak ilyen, sok takarítással jár.

Csinálj neki faágakból játszóteret valahova, ha oda szokik könnyebb utána takarítani.

Parancsra nem fog bemenni. Ültesd a kezedre(azt írod szelíd) és úgy tedd be a helyére. Napközbe amikor kinn van tedd be többször csak úgy is ajtócsukás nélkül. Így nem fogja azt megtanulni hogy ha be akarod tenni akkor be is lesz zárva mert ha ezt összerakja akkor nehéz berakni hisz tudja hogy ha bemegy becsukod és kinn sokkal jobb lenni így inkább elrepül ha be akarod tenni. Vagy használhatsz kaját is ahhoz hogy becsalogasd és akkor szintén nem köti össze rossz dologgal a berakást.

Ha szelíd már akkor remélem hamarosan érkezik a párja is.

2017. ápr. 22. 11:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igen már szelíd :D Holnap megyek a párjáért.

2017. ápr. 22. 11:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Na de jó, végre egy normális válasz és normális kérdező! :)

Jó élményekkel teli papagájtartást!

2017. ápr. 22. 22:01
 4/4 anonim válasza:
Van a youtube-on egy video, ahol a hullámos papagáj egy kialakított tálba pottyantott mindig, ami a ketrece tetején volt, ha kellett neki. Meg lehet tanítani szobatisztaságra, csak nem arra kell, hogy ha pottyant, az jó dolog és jutalomfalat, hanem a helyet kell megtanítani neki.
2017. jún. 15. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!