Hogyan lehet kikeltetni egy tojást? (olvasd el a többit is)
Remelem, hogy sikerul kikeltetned.
Egyebkent ne csak siman susse a lamba hanem bugyolald be valamibe es ugy melegitse a lampa igy nem csak a teteje melegszik habem az egesz melegen van.
Az anyukaja es korbe venne az egesz tojast.
A piros lampa alatt az infralampara gondolsz gondolom, nem tudom arra a valaszt.
Annak nezz utana, de szerintem a keltetokben olyat hasznalnak.
Nem akarlak elkeseríteni, de szinte nulla esélyed van, ha legalább azt nem tudod, hogy milyen fajhoz tartozik a tojás.
A hőmérsékletet keltetésnél fél fokonként szoktuk megadni, azaz ha a tojás 27,5 fokon kelne, 26 fokon már lehet, hogy nem fog, illetve lehet, hogy egy tyúktojás kikel neked 26-on, de egy galamb nem tud, ez fajonként eltérő érték. Tulajdonképpen már az is lehet, hogy már hiába váltanál át helyes módszerre, a tojás tönkrement, akár ha magasról esett akkor hajszálrepedés lehet rajta, amit csak lámpázással vennél észre vagy netán már alapból záp, stb.
Keltetésnél a páratartalom tovább bonyolítja a dolgokat. A tojásoknak kell a nedvesség, különben besülnek, ha viszont túl bő, akkor belerohadnak. Fajonként szintén változó a százalékos aránya.
A tojások mozgatása sem mindegy, naponta többször meg kell forgatni őket, hogy ne tapadjanak le.
Az utolsó napok pedig főleg kritikusak, a tojások alacsonyabb hőt igényelnek, különben "megég" a fióka/csibe.
Szóval azt tanácsolnám, hogy zéró ismerettel és eszközállománnyal dobd ki őket, mert csak időpocsékolás és csak kudarcod fog származni belőle. Sajnos a folyamat nagyon összetett és kényes, egy jó keltetőgép nélkül nincs esélyed a kikeltetésükre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!