Madáreledel, miért nem eszik meg?
Előző!
Úgy tudom nyáron nem szabad etetni...
Négyes vagyok.
Nem mondtam, hogy nyáron is maggal etetek! Az Orlux Insect Patee-t szoktam beleszórni az etetőbe, vagy azt se lehet?
5. válaszoló vagyok.
Ez egy érdekes téma mert én is úgy tudtam hogy nem szabad nyáron etetni. Viszont a napokban láttam egy német(de magyar szinkronos) filmet és abban arról beszéltek hogy az énekesmadarak és egyéb madarak az építkezések, betontenger,stb miatt egyre kevesebb kaját találnak emiatt nyáron is kell etetni őket és a kertet is érdemes úgy berendezni növények terén hogy legyen hol elbújniuk, legyenek bogyós termések,stb. Az emberke nevét meg nem mondom már de az ő kertje is ilyen és egész évben eteti a madarakat mármint nem csak a növényeivel hanem tesz ki magot meg lehet mást is. Arról is beszélt hogy az ilyen kert a növényvédelem szempontjából is jó mert a sok növény,virág vonzza a rovarokat,kártevőket így viszont hogy madárbarát a kertje nincs nála levéltetű és egyéb mert a madarak folyton ott vannak és összeszedik őket.
Nyáron magvak közül legfeljebb kölest szabad kitenni, ezt a rovarevők nem fogyasztják, a magevők fiókái kevésbé érzékenyek, arra, ha a szülők magokat hordanak. Viszont tekintve, hogy a legtöbb kistestű madár állománya lassan, de fokozatosan növekvő tendenciát mutat, ezért erre sincsen szükség.
Mesterséges odúk, fészekanyag és itatók kihelyezésével, a bokrok megfelelő metszésével(hogy fészkelésre alkalmas ágvillák legyenek) sokkal többet segítünk a madarakon tavasszal és nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!