Ki ért a csibe keltetéshez?
Ha csirkét keltetek és már az 5-6 ik fázisban vagyok amikor "áttörik" a hártyát, akkor szabad nagyon kicsit megnyitni a légkamránál a héjat, hogy ne fulladjanak bele?
Az egyiket már csipogni is hallottam...
Szia! Igen mert ha nem locsoltad a tojásokat kemény marad a héj és nem tudja áttörni!Úgyhogy hajrááá segíts neki kitörni:))) Apukám soknak segített:)
Üdv. A
első vagyok
keltető géppel keltetsz nem?????
nem éppen, egy kiszuperált kajamelegítő dobozzal :D
Amúgy már kikeltek..
6 ból 3, egyet véletlenül kiszúrtam és kivérzett...
Az lett volna a negyedik.. Amúgy élnek virulnak :)
10 tojással inditottam abból 6 szemesedett be..
Átszúrtad:O Kicsit se morbid...(Áááá nem..)
Egyébként mi az a beszemesedés?
A hártyát szúrtam át, nem a csirkét..
Hát én azt hívom beszemesedésnek, amikor a lámpázás után már biztosra megállapítható hogy melyikben van embrió, és melyik terméketlen..
Azért így hívom mert a termékeny tojásnál egy sötét pötty látható valamelyik oldalon, és ez olyan mint egy Szem :D
Amelyikben nincs szem azokat kidobom, és a helyükre újak kerülnek feldátumozva, "beoldalazva"
Beoldalazásnak meg azt hívom amikor ráírom egy filccel a tetejére meg az aljára hogy É meg N azaz éjjel-nappal..
Segít a forgatáskor..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!