A yorkshire terrier levadássza a tyúkokat? Veszélyes a madarakra?
Egyáltalán nem! Csak a macskákat kergeti és nem egy gyerekbarát kutya, csak ha a gyerek a család tagja akkor azt elfogadja és hűséges is lesz hozzá. Nekünk is ilyen kutyánk van, és soha nem bántott madarakat, pedig nagyon eleven!😃
13/l
A miénk megkergeti a madarakat, és megkockáztatom, hogyha el tudba kapni egyet szerintem bántaná is. Emberekkel teljesen barátságos, kutyákkal is. De kapott már el gyíkot is , meg a macskákat is előszeretettel kergeti(amíg majd valamelyik ki nem kaparja a szemét)
Szóval szerintem a természetében van ez az egész. Eredetileg kotorék eb, szóval egereket, kisebb rágcsálókat fogtak el vele, ha jól tudom
Neveléstől, szoktatástól függ. Alapesetben valószínűleg levadássza, de ezt nem szabad neki engedni, meg kell tanítani rá, hogy nem bánthatja őket.
Másrészt, gondolom a tyúkok nem a lakásban élnek, a yorkshire terriernek pedig ott kell élnie, tehát módja sem lesz őket levadászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!