Madáretetés: honnan tudja a madár, hogy hol a kaja?
Ha az erdőbe kiszórjuk egy nagy kupacba azt megértem, hogy előbb utóbb ráakadnak. De mi van egy madáretetővel a kertben (vagy esetemben az emeleten lévő ablak előtt), ahova nem nagyon járnak amúgy. Ráadásul ha ez a madáretető sötét színű és a napraforgómag is fekete kiszúrni se tudja. Létezik valami illatanyag amivel ide lehet szoktatni őket? Vagy előbb utóbb jönni fognak? Mi lenne a megoldás?
Komolytalan válaszolók légyszi kíméljenek!
Köszönöm!
Ha nem jönnek, akkor valószínűleg azért van, mert találnak máshol ennivalót. Az ember közelségéhez szokottak is inkább a természetben keresik az élelmet. Nem is nagyon jó, máshoz szoktatni.
Arra figyelj, hogy felelős vagy értük. Ne tegyél ki olyant, ami emberi szemmel finom és jó lehet, de a madaraknak a vesztét okozhatja. S ha elkezdted etetni őket, akkor a tél folyamán végig folytatni kell. Nem szabad csak alkalmanként kitenni valamit.
És, ha eljön a tavasz a keményítőtartalmú magok etetését abba kell hagyni mert a fiókák nem tudják megemészteni majd..! azt hiszem már februártól fészkelnek egyes fajok..
Én is raktam ki morzsát de nem látták,egész egyszerűen.
Nem bizony, én ha kinyitom az ablakot, azonnal megjelennek az előttünk levő fán a cinkék.
Megszokták, hogy ablaknyitás, megtöltöm az etetőt. Az a baj, hogyha szellőztetek már most is jönnek, pedig még nincs etetési idő. :-))))
Én írtam hogy nem jöttek a morzsára, azok galambok voltak repülés közben nem láthatták hogy a párkányon kaja van máshol meg nem ültek stb..
Egy színes v. akármilyen kis házikó biztos odavonzza őket! Főleg a kis verebeket, okosak tényleg..:) És vizet is kellene nekik adni egy tálkában de ha egyszer elkezdi az ember tudni kell mindig oda fognak visszajárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!