Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Papagáj odú tisztítása,...

Papagáj odú tisztítása, kihelyezése?

Figyelt kérdés

Sok oldalt átböngésztem, hogy vajon mivel lehetne tisztítani a fából készült odút.Sajnos semmi hasznos információt sem találtam. Valakinek esetleg bevált módszere ami a madár szervezetére nem káros?

Illetve én az odút alvás céljára helyeztem ki, csak költés időszakba szükséges az odú vagy amúgy sem árt, ha van?

(előre is köszönöm a válaszokat!)

2016. okt. 12. 09:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Milyen fajú papagáj?

Illetve az írásodat olvasva elbizonytalanodtam: saját papagájaidról van szó akik kinti röpdébe telelnek vagy szabadon élőkre gondolsz?

Odú csak a költéshez kell nekik,alváshoz nem. Ha saját madaraidról van szó azoknak védőház kell télre.

Tisztításhoz ha olyan dolgot keresel ami teljesen fertőtleníti az odút miközben nem káros rájuk akkor az F10SC nevű fertőtlenítőt ajánlom. Még lemosni se kell. Magyarországon nem olyan könnyű beszerezni... Az ára is megvan de cserébe nagyon sokáig elég és biztonságos.

2016. okt. 12. 18:27
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Igen saját papagájokról van szó. Nem a kihelyezés szót kellett volna használnom, eléggé félrevezető.

Lakásban tartott katalin papagájok. Fióka koruk óta odújuk van, abban alszanak.

De eddig vízzel és domestosszal fertőtlenítettem, ami a faodú repedezését okozta. Ezért kérdeztem más tisztítási módokat.

Válaszod még egyszer köszönöm!

2016. nov. 11. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!