Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Ha szabadon engedem a hullámos...

Ha szabadon engedem a hullámos papagájomat, túléli?

Figyelt kérdés

Ne mondjátok, hogy miért tartok papgájt rabságban, ha egyszer nem szereti, mert én sem akarok neki rosszat.

Igazából a régit el tudtuk engedni mindig, mert volt olyan intelligens, hogy a lakás egyetlen pontjára kakilt csak, így könnyű volt tisztán tartani, és nem is érezte magát rabnak. Viszont a mostani nem ilyen ügyes, és nem győzök takarítani utána, viszont a kalitkában meg kétségbeesetten kiáltozik a többi madárkának, akik válaszolnak is neki, és látszik, hogy hozzájuk vágyik. Egyszer el is jött az ablak elé egy cinke, és innen beszélgettek a papgájjal. De ha ki van engedve a lakásba, úgy is hiányoznak neki a madarak az utcáról.

Szóval szeretném elengedni, hogy ne legyen ilyen szomorú. De nem tudom, hogy túlélné-e. (Mondjuk én inkább lennék szabad, és halnék meg gyorsan, minthogy egy kalitkában kelljen élnem.) De akkor is nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy életben marad. Van ilyenre tapasztalatotok?

(Társat vettem már neki többször is, mindegyik rejtélyesen meghalt, amíg elutaztam, pedig nem volt se tűző napon, se sötétben, kaja és víz is volt, szóval szerintem nem engedte őket enni vagy ilyesmi.)

2010. ápr. 19. 19:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha kiengeded az utcára biztosan el fog pusztulni. Nem talál élelmet, és a kinti madarak sem fogadják be, megtépik, megverik. Ha rendszeresen röpteted a szobádban és foglalkozol vele, az nem szenvedés szerintem. Ha mégis zavar, inkább ajándékozd el, de ne engedd szabadon, mert azzal halálra ítéled.
2010. ápr. 19. 20:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el egy állatkereskedésbe és "beveszik".Ne engedd szabadon mert elpusztul.
2010. ápr. 19. 23:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100% hogy elpusztul. A budapesti állatkertbe próbáld meg beadni, elvileg minden ilyesmit bevesznek élőhelyvédelmi okokból(mert ha elengeded az faunahamisítás lenne). Szólj elölre és ott talán beteszik a többi közé nagy röpdébe, mintha szabadon élne.
2010. ápr. 20. 11:09
 4/6 anonim ***** válasza:
nehogy elengedd szegény én elfogadom van öt papagájom és pont az egyiknek kéne pár (tojónak)
2010. ápr. 20. 15:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hát sikerült elajándékoznom. Mert nálunk annyira nem volt jó helye. A régi papagáj szeretett itt lenni, de ő nem.
2010. ápr. 23. 12:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Egyébként abból indultam ki, hogy egyik ismerősömnek az ablakán berepült egyszer egy hullámos papagáj. És ott maradt nála, mindig szabadon volt, nem kellett kalitkába rakni, csak az élelmet rakta oda. Ez alapján gondoltam, hogy talán jobb helyre kerül, másnem befogadják a madarak - akik egyébként is beszélgettek vele, és közel is jöttek hozzá. De ezek szerint nem így működik. Kár. :(
2010. ápr. 23. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!