Miért szoktak pávát tartani?
Mert baromi jól néz ki :) főleg a fehér páva, az valami hihetetlen.
Amúgy elég macerás jószág. Nagyon idegesítő hangja van, mintha egy macskát ölnének:
https://www.youtube.com/watch?v=eWTABEOFYoY
Még ha téged nem is zavar, a szomszédok panaszkodni fognak...
Ezen kívül nem is gondolná az ember, de tök jól repülnek. Ha nem felülről fedett helyen tartod őket, akkor a szárnytollaikat le szokták vágni, mert különben a falu egyéb pontjairól kell majd összeszedni őket...
Ha megint tanyán laknék, nekem megint lenne pávám, mert tényleg iszonyat jól néznek ki. De csak türelmes vagy messze lakó szomszédokkal ajánlom :)
Ja, amúgy állítólag finom a húsuk, de én sajnálnám levágni őket.
Szerintem a páva oda is való, vagy nagy kertbe (előző vagyok).
Nagy hely kell nekik, ebben a cikkben:
minimum 20m2-t ajánlanak egy párnak, de szerintem az kicsi. Amikor a kakasnak megvannak a dísztollai, alig tud egy ekkora helyen megfordulni... Inkább én egy legalább 30 m2-t mondanék, és felülről is legyen zárt, mert simán kirepül.
Itt is van egy elég jó cikk:
Ami az etetést illeti, nagyon-nagyon fontos, hogy a szemes takarmány mellett kapjanak zöldet, ásványi kiegészítőket, lágyeleséget.
Hali!
Nekünk anno volt.
Szép,a tollából napi 1000-1500 bejött. (akkor 1996-ban) és ahogy visít azt nem bírják a patkányok. Vízparton laktunk és elég sok bejárt.
Viszont elkapott valami betegséget ami szinte azonnal (3 nap alatt) elvitte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!